Erfaren canadier ny cheftræner i Blue Fox

Ben Coop, der er assistent i NHL-klubben Florida Panthers, tager over efter Petri Skriko.

Herning Blue Fox har nu fundet manden, der skal forsøge at få Danmarks mest vindende ishockeyklub tilbage på sporet.

Klubben har netop præsenteret den 42-årige canadier Ben Cooper som ny cheftræner. Han kommer fra en stilling som assistenttræner i NHL-klubben Florida Panthers og glæder sig til at skifte verdens bedste liga ud med en ny udfordring i Herning.

- Jeg ved, at det er en stor ishockey- by med gode spillere og en stærk hockey-tradition. Det er en fantastisk mulighed, som jeg er meget taknemmelig for, og jeg kan ikke vente med at få arbejdshandskerne på, siger han i en pressemeddelelse.

Talent- og sportschefen i Blue Fox, Martin Struzinski, har brugt lang tid på at få aftalen med canadieren i hus og er særdeles glad for, at det endelig er lykkedes.

- At en så stor trænerkapacitet har valgt Herning Blue Fox som sin næste destination i sin trænerkarriere, efter at have været træner på allerhøjeste niveau de seneste år, er naturligvis overvældende for os, og vi betragter det som et kæmpe scoop, siger han. 

Ben Cooper afløser Petri Skriko, der i april blev fyret efter to sæsoner som cheftræner. Det skete efter, at Herning Blue Fox blev slået ud i kvartfinalerne.

Den nye Blue Fox-chef har i flere år arbejdet som professionel videotræner - blandt andet for det canadiske landshold. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.