Enorm landbrugsmesse er i gang – statsministeren deltog i åbningen

Samtlige af MCH Messecenters 13 haller er i brug til messen Agromek 2018, der tirsdag er åbnet i Herning.

Nordeuropas førende landbrugsmesse, Agromek, slog tirsdag morgen dørene op til fire dage med udstillinger, vidensdeling og netværk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i den officielle åbning af messen, der har mere end 500 udstillere, og det glæder formanden i Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, at begivenheden nu er godt i gang.  

- Det er stedet, hvor man kan se alt det nye, der bliver arbejdet med. Det er også stedet, hvor man mødes med gamle kolleger og leverandører.

- Så det hele er en blanding af ny inspiration og pleje af gamle kontakter, siger Martin Merrild.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). 
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Optimisme trods tør og hård sommer

Det helt store spørgsmål er så, hvorvidt landmændenes købelyst på landbrugsmessen fortsat er intakt efter en sommer, hvor tørken har ramt mange hårdt på økonomien.

Ifølge formanden er der dog optimisme at spore i kulissen.

- Det er så fantastisk, at der altid er drivkraft i det her erhverv. Vi ved godt, vi rammer en krise en gang i mellem, men vi kommer også altid ud på den anden side igen, og så skal vi fortsat være blandt de fremmeste i verden. Det har vi altid været, og det skal vi også være fremover.

- Økonomien er presset, men der er forståelse for, at vi skal flytte os. Hvis ikke man hele tiden holder sit produktionsapparat ved lige og supplerer op med ny teknik, så kommer vi bagefter, siger Martin Merrild.

Agromek 2018 holdes i MCH Messecenter fra den 27.-30. november.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.