Endelig: Nu er Huldas hus solgt

84-årige Hulda Knudsen var i årevis stavnsbundet til sit gamle hus i Gullestrup. Men nu har Herning Kommune besluttet at købe huset.

Fem års kamp med Herning Kommune er slut for 84-årige Hulda Knudsen. Hun har i flere år været stavnsbundet til sit gamle hus i Gullestrup, men nu har kommunen besluttet at købe huset.

- Jeg må indrømme, det har været en dum sag - for at sige det lige ud, siger Finn Stengel Petersen (S), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune. Han traf sammen med et enigt byråd beslutningen om, at kommunen skal købe huset, der blev bygget i 1903.

Hulda Knudsens hus har i flere år været usælgeligt. Det ligger nemlig i et område, hvor der ifølge lokalplanen skal være butikker. Det lavede TV MIDTVEST et indslag om i 2013 - se artikelvideoen - og dengang sagde Hulda Knudsen sådan her om huset:

- Det gør ondt, at man skal se det forfalde. Det har jeg det altså ikke ret godt med. Det er et sted, jeg har været glad for at være i så mange år.

Sagen har ad flere omgange været til diskussion i byplanudvalget i Herning, men alle gange har kommunen vendt tommelfingeren nedad. Alligevel har sagen naget flere af de lokale politikere.

- Jeg har det rigtigt dårligt med, når borgere som her kommer i klemme i systemet - det er ikke rimeligt, siger Finn Stengel Petersen.

Men hvorfor har det så taget jer fem år at få den her sag ordnet?

- Det er måske i virkeligheden også for lang tid, men vi har gået med et håb om, at der var en, der ville komme og købe det. Men det skete bare ikke, uddyber han.

Hulda Knudsen har ikke ønsket, at overtagelsesbeløbet skal kendes af offentligheden. Kommunen overtager huset, så snart papirerne er klar.

82-årige Hulda Knudsen fra Herning er fanget i en fælde. Hun kan ikke sælge sit hus på grund af kommunal lokalplan

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.