Elever laver film om førstehjælp: - Ikke godt nok at stå på sidelinjen

Skoleelever producerede mandag sine egne kortfilm om livreddende førstehjælp. Det er TrygFonden, som står bag initiativet.

0:44
Se filmen om førstehjælp som eleverne på Herningsholmskolen har lavet.
Foto: 8. klasse, Herningsholmskolen, Herning.

Der kan ikke være meget tvivl om, at det er en god ting at kunne yde livreddende førstehjælp

Og netop førstehjælp blev der mandag sat fokus på, da elever på Herningsholmskolen og Brårup Skole for en stund byttede skolebøgerne ud med smartphones og tablets for at producere sine egne film om det livsvigtige emne.

Et initiativ, som TrygFonden står bag.

- Vi kommer for at vise eleverne, hvor vigtigt det er at gøre noget og give livredende førstehjælp, når der er nogen, der har brug for det, siger Jesper Pedersen, der er underviser hos TrygFonden.

- Grunden til at vi gør det med en filmworkshop er for at få eleverne til selv at formidle og formulere budskabet om, at alle kan redde liv. Det gør rigtig meget for deres egen forståelse af budskabet.

- Ikke godt nok at stå på sidelinjen

I løbet af dagen havde eleverne i 8. klasse på Herningsholmskolen frie tøjler til at lave små videoer om førstehjælp. Det eneste krav krav til videoerne var, at de skulle være 45 sekunder lange og have et budskab.

Ahmed Hussein, der er elev på Herningsholmskolen, er glad for, at der bliver sat fokus på emnet.

- Det er ikke godt nok at stå på sidelinjen. Man skal hjælpe og gøre alt, hvad man kan for at redde en borgers liv.

- Vores film handler om en dreng, der oplever, at hans kammerat får hjertestop. Der er to tidslinjer i historien. I den første kigger han på og er lammet af chok. Derfor dør kammeraten. I den anden handler han og gør sin pligt som borger og laver førstehjælp, lyder det fra Ahmed Hussein.

Du kan se elevernes film øverst i artiklen.

Fjerde år i træk med førstehjælp

Det er fjerde år i træk, TrygFonden tager ud for at udbrede kendskabet til førstehjælp. I alt deltager 1.250 elever i 6.-10. klasse på 25 skoler rundt om i Danmark.

De små film bliver produceret i samarbejde med Lommefilm, der har specialiseret sig i at bruge film på mobiltelefoner og tablets som et værktøj, der skal engagere eleverne i undervisningen.

- Det er i hvert fald sjovere end at have dansk. Så meget kan jeg sige, lyder meldingen fra Ahmed Hussein.

Den bedste video går videre til en regional konkurrence, hvor eleverne dyster om at vinde en biograftur for hele årgangen.