Ekspert er positiv over valget af Kenneth Andersen

Der er mange plusser at sætte ud for FC Midtjyllands ansættelse af Kenneth Andersen, mener fodboldekspert.

FC Midtjylland præsenterede onsdag 50-årige Kenneth Andersen som ny cheftræner for deres Superliga-hold. Det er ikke en træner, som har mange meritter i seniorfodbold, men på dagens pressemøde var han fyldt af smil og overskud.

- Det, synes jeg, er den rigtige måde at gå til det her på. Kenneth Andersen kender virkelig den her klub. Det er et ægte klubmenneske. Han kender rigtig mange af førsteholdsspillerne, siger chefredaktør på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen.

- Hvis der er et cheftrænerjob, som han kunne træde ind i, så er det det her. Der er mange ting, som taler positivt i hans retning, så det her kan blive en succes.

Noget af det, som taler imod er dog overgangen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, som andre før har knækket nakken på.

- Overgangen er ikke nødvendigvis nem. Det taler for ham, at han har prøvet det før, hvor han har været en del af hjælpetrænerteamet omkring deres Superliga-hold, siger Troels Bager Thøgersen.

 

Kenneth Andersen var nemlig en del af trænerteamet for 10 år tilbage, hvor han var assistenttræner for Thomas Thomasberg sammen med Glen Riddersholm. Glen Riddersholm, der som bekendt hentede klubbens første mesterskab i 2015.

Det, at Kenneth Andersen kender setuppet, vurderer Troels Bager Thøgersen er et klogt træk af klubben, når man ser på timingen.

- Når vi tager i betragtning, at vi er i oktober måned en tredjedel igennem Superliga-sæsonen, så giver det rigtig godt mening, at man holder fast i det, man allerede arbejder med. Han skal ikke introduceres til holdet eller spillestilen. Han kan køre det videre til vinterpausen uden udfald – og så de nye idéer, som jeg tror han har, kan han introducere i januar-træningen, siger han.

Kenneth Andersen overtager efter Jess Thorup, som er blevet solgt til belgiske KAA Gent.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.