Eksamensaften for ny instruktør: - Der er et sindssygt stort pres

For første gang i 15 år er der en ny instruktør på en MCH-opsætning. Vi fulgte Jens Frausing i timerne op til premieren på Evita

Håndfladerne var ekstra svedige for den ellers erfarne instruktør Jens Frausing i aftes.

For første gang i 15 år har MCH hevet en ny instruktør ind til en opsætning i kongrescentret i Herning, så der er noget at leve op til for den nye mand på posten.

- Der er et sindssygt stort pres. Huset har et godt ry, og de har et brand, som jeg gerne skulle kunne leve op til. Så jeg kan godt mærke presset, siger Jens Frausing til TV MIDTVEST kort før det er premieretid.

En stolt instruktør

For at markere 100-året for Eva Peróns fødsel har MCH i år valgt at lave en opsætning af musicalen Evita. En forestilling, der betyder meget for Jens Frausing, som tidligere har instrueret andre musicalklassikere som The Sound of Music, My Fair Lady, Chess og Miss Saigon.

quoteDer er et sindssygt stort pres. Huset har et godt ry, og de har et brand, som jeg gerne skulle kunne leve op til. Så jeg kan godt mærke presset.

Jens Frausing, instruktør

- Jeg har det rigtig godt med den her forestilling. Vi har forberedt os rigtig godt, og vi har nogle rigtig dygtige medvirkende, så nu står vi med en forestilling, som jeg er sindssygt stolt af, fordi vi har et rigtig højt niveau, siger Jens Frausing om den nye opsætning af Evita.

Presset om at præstere

I maj 2018 valgte den tidligere MCH-instruktør Kim Harris at stoppe efter 15 år på posten, og det skabte en åbning for Jens Frausing.

- Det giver lidt præstationsangst, men det er faktisk først nu, jeg rigtig er kommet til at tænke på det. Det sidste lange stykke tid har vi bare haft arbejdstøjet på, så der har jeg ikke haft tid til at være nervøs. Men jeg er jo ikke bedre end den sidste forestilling, jeg har lavet. Så jeg vil rigtig gerne aflevere en god forestilling, så jeg måske kan få lov at komme igen, siger den nye instruktør.

Vi fulgte i hælene på en spændt Jens Frausing i timerne op til den store premiere på Evita torsdag aften. Du kan se hele indslaget i toppen af artiklen eller lige her:

Instruktør Jens Frausing fik torsdag sin debut i Herning med premieren på Evita.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST