Efter trussel om ekskludering: Byrådsmedlem i Herning bliver løsgænger

Det konservative byrådsmedlem i Herning Ernst B. Knudsen tog i dag konsekvensen, efter en trussel om ekskludering fra partiet.

Ernst. B Knudsen har i dag valgt at melde sig ud af sit parti igennem 50 år. Nu er han løsgænger i byrådet i Herning.
Ernst. B Knudsen har i dag valgt at melde sig ud af sit parti igennem 50 år. Nu er han løsgænger i byrådet i Herning.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

I dag har Herning Kommune fået endnu en løsgænger i byrådet.

Det tog kun et klik at meldte sig ud af det parti han har været medlem af i mere end 50 år.

quoteJeg synes, det er illoyalt. Han fraskriver sig ansvaret for nogle svære og hårde beslutninger, som vi har været nødt til at træffe

Rasmus Norup, Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti, Herning Kommune

Efter en turbulent tid, der i tirsdags kulminerede med en trussel om at blive ekskluderet fra konservative, har Ernst Knudsen valgt selv at forlade partiet

- Jeg har følt mig nødsaget til at melde mig ud, da der var indledt en proces af bestyrelsen i Herning, siger det nu tidligere konservative byrådsmedlem Ernst B. Knudsen.

- De gav mig det ultimatum, at enten trak jeg mig selv, eller også ville der blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at jeg skulle ekskluderes, siger han.

Det er illoyalt

Ernst B. Knudsen har i et indlæg forholdt sig kritisk til aftaler, som han og konservative selv har været med til at indgå, og den går ikke, siger den konservative vælgerforenings bestyrelse.

- Når aftalen er lavet, så synes jeg, at vi skylder hinanden at være loyale over for den aftale og bakke den op, siger Rasmus Norup, der er partiets gruppeformand.

- Jeg synes, det er illoyalt. Han fraskriver sig ansvaret for nogle svære og hårde beslutninger, som vi har været nødt til at træffe, siger gruppeformanden.

Ernst B. Knudsen er således fjerde løsgænger i byrådet i Herning kun halvandet år efter kommunalvalget.

Ernst B. Knudsen har siddet i byrådet i Herning siden det seneste kommunalvalg i 2017, hvor han blev valgt ind med 347 stemmer.

2:05
Ernst Knudsen har forladt Det Konservative Folkeparti efter trussel om ekskludering fra partiet. Nu er han løsgænger i byrådet i Herning.