Efter koncert på Fermaten: Gæst testet positiv for corona

200 gæster var fredag til koncert med Carl Emil Petersen på Fermaten i Herning, siden er en af gæsterne blevet testet positiv for coronavirus.

Guitaren var stemt og gæsterne glade, da der fredag var koncert på Fermaten i Herning. Her spillede Carl Emil Petersen for 200 gæster, det maksimale antal personer, som Fermaten må have til koncert pga. corona-restriktionerne.

Men koncerten har fået et ærgerligt efterspil for spillestedet, det skriver Herning Folkeblad.

- Vi fik en melding i går om, at en af vores gæster til koncerten er blevet testet positiv for corona, fortæller Rikke Andersen, som er spillestedsleder på Fermaten til TV MIDTVEST.

Alligevel er der ingen grund til panik, Fermaten har talt med Styrelsen for patientsikkerhed, for at finde ud af, hvad de skal gøre.

- Styrelsen for patientsikkerhed har vurderet, at alle retningslinjer har været overholdt. Så vi er trygge ved, at der ikke er sket smitte her, men vi havde håbet, at der ikke ville komme et tilfælde her, forklarer Rikke Andersen.

Skal ikke informere gæster

Fordi alle retningslinjer har været overholdt, behøver Fermaten ikke skrive ud til koncertgæsterne for at informere om situationen.

- Vi har ikke skrevet ud, for Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at det ikke er nødvendigt, forklarer Rikke Andersen.

Derfor fortsætter alt som om, at intet er hændt. Allerede i aften har de koncert igen, hvor alt er sprittet af. Nu håber de bare på, at nyheden ikke skræmmer gæster væk.

- Vi håber selvfølgelig på det ikke skaber en paniksituation, så folk ikke tør tage til koncerter. Smitten kan jo ske hvor som helst, og vi er nogle af dem, som tager flest forholdsregler, siger Rikke Andersen.

Normalt er der plads til 650 stående gæster på Fermaten, men i øjeblikket må der altså maks være 200 som alle skal sidde ned, med god afstand mellem stolene.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.