Efter kæmpe succes i 2018: VM i ishockey vender tilbage til Herning

Hårde tacklinger, hurtige skøjter og tusindvis af ivrige fans. Det er noget af det, man kan se frem til i Herning i 2025, når verdensmesterskabet i ishockey igen er tilbage i byen.

De danske ishockey-helte skal kæmpe på dansk is endnu en gang til VM i 2025. Nærmere bestemt i Jyske Bank Boxen i Herning vil alle kampe i den ene pulje samt to kvartfinaler finde sted, og Danmark er et af de otte hold, hvis skøjter møder isen i Hedens hovedstad.

Tilbage i 2018 var Herning også værtsby for begivenheden, og det har givet blod på tanden for at gøre det igen.

- Jeg er egentlig både super glad og stolt over, at vi endnu en gang bliver værtsby, for de dage, vi havde i 2018, er nogle af de allerbedste sport- og eventdage, vi har haft i Herning, siger Elo Christensen, der er sport- og eventmanager i Herning Kommune.

Indbringende for området

Begivenheden for tre år siden trak ifølge en undersøgelse 312 millioner kroner til i form af turismeindtægter i hele Midtjylland.

quoteJeg håber, vi kan genskabe noget af den stemning, vi havde i ’18, for det var bare nogle fantastiske dage.

Elo Christensen, sport- og eventmanager, Herning Kommune

Dengang kunne TV MIDTVEST blandt andet fortælle, at en restaurant havde solgt 2,5 gange så meget som normalt, mens 400.000 ishockeyfans besøgte Danmark i VM-dagene.

Desuden endte 45 millioner kroner i danskernes lommer gennem udlejningsservicen Airbnb, da knap 45.000 gæster bookede værelser og lejligheder i København og Herning. Det er 13.365 flere end samme periode året før.

- Jeg håber, vi kan genskabe noget af den stemning, vi havde i ’18, for det var bare nogle fantastiske dage. Hvis du spørger hoteller, restauranter og barer, så var det en super god event for dem. Vi havde en fest, som gjorde, at alle følte sig velkomne, siger Elo Christensen til TV MIDTVEST.

Den anden pulje og slutkampene skal spilles i Stockholm, som bliver den anden værtsby.

København får altså denne gang ikke del i gildet.

- Herning er den perfekte værtsby at invitere ishockeyfans fra hele verden til. Nogle af de største ishockeykampe i Danmark er spillet her i Herning, og den tradition glæder vi os til at bygge videre på, siger Lars Krarup (V), der er borgmester i Herning.

Hårdt arbejde venter

Den midtjyske by er dog ikke kommet sovende til værtsrollen.

Ishockey er på verdensplan en stor sport, og der er mange om buddet til at stå for det globale mesterskab. Så Herning har måttet lægge sig i selen for at blive valgt igen.

- Herning Kommune med borgmester Lars Krarup som formidabel indpisker og aktørerne i det midtjyske har været særdeles aktive og opsøgende i bestræbelserne på at blive Danmarks hjemmebane i 2025, siger Henrik Bach Nielsen, der er formand for Danmarks Ishockey Union.

TV MIDTVEST gjorde status efter to ugers ishockey-folkefest i 2018.

Der er endnu fire år til braget finder sted i Boxen, men det betyder ikke, at de kan læne sig tilbage og se tiden an.

Til mesterskabet i 2018 blev Danmark slået ud af Letland, men alligevel var arrangementet en bragende succes.

Og i byen vil de gerne toppe det i 2025.

- Der er selvfølgelig meget, der skal ordnes. Der venter forberedelser på tværs af landegrænserne mellem Sverige og Danmark. Vi skal selvfølgelig kigge i bøgerne og se, hvad vi kan genbruge fra sidste gang, og så skal vi se, hvad vi kan komme på af nye ting, siger Elo Christensen.

Efter begivenheden i 2018 viste en analyse, at ordene "Herning" og "VM" var nævnt sammen i mere end 15.000 artikler fordelt på 1300 medier.