Efter dødsfald: Sikkerheden på Elia er ok

Politiet mener hverken, der ligger noget kriminelt eller et uheld bag torsdagens dødsfald ved Elia. Sikkerheden kan derfor ikke kritiseres.

En 53-årig kvinde omkom torsdag efter et fald fra skulpturen Elia i Herning. Kvinden blev fundet hårdt kvæstet af forbipasserende, og hun døde senere af sine kvæstelser. Politiet mener hverken, der ligger noget kriminelt eller et uheld bag dødsfaldet.  

- Det er en tragisk hændelse. Vi betragter det som selvmord og lukker derfor sagen ned her, siger Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning.

quoteDødsfaldet har ikke noget med sikkerheden på Elia at gøre. Det kunne lige så godt være sket et andet sted.

Bent Smedegaard, sekretariatsleder, lokalpolitiet i Herning

Det er kun få måneder siden, at en 21-årig mand også døde efter et fald fra skulpturen. Dette skete, da han i kådhed hoppede over sikkerhedsgærdet. Dengang drøftede Elias bestyrelse, om hvorvidt sikkerheden på skulpturen var i orden, men da fandt man ingen grund til at lave om på noget. Politiet mener heller ikke denne gang, at sikkerheden kan kritiseres.

- Dødsfaldet har ikke noget med sikkerheden på Elia at gøre. Det kunne lige så godt være sket et andet sted, fastslår Bent Smedegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.