Efter 30 opkald til politiet: Plakatfuld polak anholdt i lastbil på motorvejen

Torsdag har mange ringet ind og alarmeret politiet. En lastbil slingrede og kørte langsomt på motorvejen syd for Herning. Årsagen viste sig at være en meget fuld chauffør.

Pludselig bimlede telefonerne på alarmcentralen torsdag morgen. Flere end 30 trafikanter ringede 112. De kørte på Midtjyske Motorvej mellem Brande og Herning, hvor en polsk lastbil slingrede og kørte langsomt. På et tidspunkt kun med 5-10 km/t.

Trafikanter trak ind bag ved lastbilen og op foran i et forsøg på at få chaufføren til at trække ind. Med havariblinkene tændt. Men lige lidt hjalp det.

Og politiet ville være længe undervejs, fordi patruljen i så fald skulle helt til Arnborg knap tyve km syd for Herning for at komme til den nærmeste tilkørsel.

I stedet holdt betjente klar på en tilkørselsvej ved motorvejen nær herningCentret. Her fik betjentene stoppet lastbilen og hjulpet chaufføren ud.

Øjenvidne: To betjente måtte støtte ham

Flere øjenvidner så anholdelsen. Én kom forbi, da to betjente måtte hjælpe manden ud og støtte ham, fordi han tilsyneladende var meget påvirket. En anden overværede en mand, der først sad på vejen og sidenhen lagde sig ned.

Formentlig har de set den 58-årige, polske chauffør, som politiet nu har anholdt og sigtet for spirituskørsel.

- Han var plakatfuld. Det må vi sige. Østerlandske chauffører kan godt være spirituspåvirkede. Det er vi stødt på før, siger vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets nærmere undersøgelser skal nu vise, hvilken promille manden havde og om der var andre problemer i form af for eksempel overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.