Dyrskuer uenige om sikkerhed mod terror

Nødvendigheden for ekstra sikkerhed på grund af terrortruslen splitter landets dyrskuer. I Herning vil den daglige leder ikke lave ændringer.

Landets dyrskuer er ofte tætpakkede med familier, udstillere og dyr, der skal vises frem.

Nu har de mange terroraktioner i Europa fået blandt andet Roskilde Dyrskue og Hjørring Dyrskue til at forholde sig en ekstra gang til sikkerheden mod terror.

De mange terrorangreb mod tætbefolkede menneskemasser får dog ikke Landsskuet i Herning til at stramme sikkerheden alene på grund af terror, selvom 22 personer i sidste uge mistede livet ved en selvmordsaktion i Manchester efter en Ariana Grande-koncert. 

- Det bekymrer os, hvad der sker rundt i verden, men vi har ikke lavet en decideret plan for terror, siger Mads Fjordside, daglige leder på Landsskuet, til Landbrugsavisen.

Formanden for Hjørring Dyrskue, Povl Fritzner, ser dog anderledes på truslen.

- Vi vil lave ekstra sikkerhed i år på grund af terrorisme, og der har vi i dyrskueledelsen lagt en plan for størst mulig højde for, at sikkerheden er i højsædet. Det er trist, at vi lever i en verden, hvor det er nødvendigt, siger Povl Fritzner til Landsbrugsavisen.

Lederen for Landsskuet i Herning forventer mere end 50.000 besøgende og fremvisning af 2.500 dyr, men hvis sikkerheden skal skærpes, skal det være fordi, at myndighederne vurderer, at det er nødvendigt.

- Skulle vi det, vil der være nogle myndigheder, som overvåger de ting, der vil give besked på, at det er noget, vi skal gøre ved, siger Mads Fjordside til Landbrugsavisen.