Dyrskuer uenige om sikkerhed mod terror

Nødvendigheden for ekstra sikkerhed på grund af terrortruslen splitter landets dyrskuer. I Herning vil den daglige leder ikke lave ændringer.

Landets dyrskuer er ofte tætpakkede med familier, udstillere og dyr, der skal vises frem.

Nu har de mange terroraktioner i Europa fået blandt andet Roskilde Dyrskue og Hjørring Dyrskue til at forholde sig en ekstra gang til sikkerheden mod terror.

De mange terrorangreb mod tætbefolkede menneskemasser får dog ikke Landsskuet i Herning til at stramme sikkerheden alene på grund af terror, selvom 22 personer i sidste uge mistede livet ved en selvmordsaktion i Manchester efter en Ariana Grande-koncert. 

- Det bekymrer os, hvad der sker rundt i verden, men vi har ikke lavet en decideret plan for terror, siger Mads Fjordside, daglige leder på Landsskuet, til Landbrugsavisen.

Formanden for Hjørring Dyrskue, Povl Fritzner, ser dog anderledes på truslen.

- Vi vil lave ekstra sikkerhed i år på grund af terrorisme, og der har vi i dyrskueledelsen lagt en plan for størst mulig højde for, at sikkerheden er i højsædet. Det er trist, at vi lever i en verden, hvor det er nødvendigt, siger Povl Fritzner til Landsbrugsavisen.

Lederen for Landsskuet i Herning forventer mere end 50.000 besøgende og fremvisning af 2.500 dyr, men hvis sikkerheden skal skærpes, skal det være fordi, at myndighederne vurderer, at det er nødvendigt.

- Skulle vi det, vil der være nogle myndigheder, som overvåger de ting, der vil give besked på, at det er noget, vi skal gøre ved, siger Mads Fjordside til Landbrugsavisen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.