Duncans rekord-trøje kan give problemer

Morten Duncan Rasmussen scorede mandag aften sit mål nummer 100 i Superligaen. Men hans efterfølgende jubelscene og særligt fremstillede trøje er i strid med DBU's regler. (Foto: Kaj B. Kristensen – fo2oj1.dk)

Morten 'Duncan' Rasmussen scorede mandag aften sit mål nummer 100 i Superligaen. Og det skulle fejres.

FC Midtjylland-angriberen havde derfor fået fremstillet en trøje med et klart budskab og et 'Duncan 100' påtrykt. Og så snart målet var scoret, ja så kunne både han og de jublende tilskuere i Herning og tv-seerne i det ganske land nyde synet af den specialfremstillede trøje.

I strid med reglerne

Og selvom det virker ganske harmløst at hive op i spillertrøjen for at fejre, at man har nået en Superliga-milepæl, ja så er den form for jubel altså i strid med DBU's regler.

Ifølge DBU er det nemlig ikke lovligt at fremvise trøjer, som indeholder slagord eller reklamer.

- Det grundlæggende obligatoriske udstyr må ikke indeholde nogen former for politiske, religiøse eller personlige udsagn. En spiller, som tager sin trøje af for at fremvise slagord eller reklamer, vil blive straffet af den pågældende turneringsmyndighed', lyder det i DBU's paragraffer.

Efterfølgende straf

Det er derfor nu op til turneringsmyndigheden at vurdere, hvorvidt der skal falde en straf i sagen.

I DBU har man bemærket Morten 'Duncan' Rasmussens trøje.

- Vi kigger på det, men det er endnu for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske, siger Henrik Andersen, sekretær for Fodboldens disciplinærinstans, til Ekstra Bladet.