Dumpede affald ved skoven og blev taget på fersk gerning

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en 18-årig mand for at smide byggeaffald i en plantage ved Herning. 

Da mørket var ved at falde på mandag aften, modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set biler med trailere dumpe byggeaffald ved Rind Plantage ved Svendlundvej.

- De begyndte at læsse byggeaffald af på anmelderens mark, der ligger inde bag ved et læhegn. Da vi kommer derud, er de fleste forduftede, men vi træffer en mand, der er på vej væk til fods, forklarer Erik Kristensen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Manden er 18 år og erkender omstændighederne omkring affaldet, men fortæller politiet, at det ikke er hans affald, og at han bare har været med.

- Han vidste, hvad der var foregået og forklarede, at han havde undret sig over, at det var en losseplads, de læssede af på, siger Erik Kristensen.

Den 18-årige ville dog ikke fortælle, hvem de andre, der havde læsset affald af, var, og tog selv skylden.

- Vi har registreringsnummeret på en bil, der er kørt fra stedet, så det burde være til at finde ud af, hvem der står bag. Vi har givet dem i dag til at få ryddet op i skoven, og hvis det ikke sker, må de betale for at få ryddet op, siger politikommissæren.

Tilbagevendende problem

Det er ikke første gang, at de i Herning Kommune oplever problemer med byggeaffald, der bliver dumpet i skove og plantager.

- Vi får jo af og til anmeldelser om, at nu er der dumpet affald hist og her, men det er bare sjældent, at vi får en gerningsmand med, og det synes jeg faktisk er rigtig rart, at vi gør denne gang. Nu kan vi gøre nogle ansvarlige. Det er noget svineri i forhold til hele naturen og den oplevelse, det er at gå i skovene, siger Erik Kristensen.

Hvis ikke der bliver fundet nogle gerningsmænd, når der ulovligt bliver dumpet affald, er det lodsejeren, der står med regningen for at få ryddet op.

I den nye sag fra Rind Plantage er den 18-årige blevet sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven. Typisk bliver den slags sager straffet med bøder og eventuelt et erstatningsansvar.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Natur.