Drømmen om DM-guld lever i Sunds: I år skal det simpelthen bare være

Sunds´ floorballdrenge er i DM semifinalen. Lørdag besejrede den midtjyske klub nemlig Vanløse, og nu vil holdet have mere.

Sunds Seahawks, der til dagligt konkurrerer i den danske floorball-liga, er stadig med i kampen om det danske mesterskab. Det står klart, efter at holdet lørdag vandt kvartfinalen i det danske slutspil.

quoteVi har været rigtig tætte på at nå finalen de to seneste år, så i år skal det simpelthen bare være.

Mikkel Skov Nielsen, Spiller, Sunds Seahawks

- Det er selvfølgelig stort. Det er ikke for at lyde arrogant, men vi havde også regnet med, at vi ville nå hertil. Målet har hele tiden været at komme i finalen, fortæller Per Nielsen, der er bestyrelsesformand hos Sunds Seahawks. 

Det midtjyske floorballhold vandt kvartfinalen i overbevisende stil over Vanløse. Kvartfinalerne bliver spillet bedst af fem kampe, men i dette tilfælde var der kun behov tre. 

Sunds-drengene vandt nemlig de første tre kampe i serien, hvor den sidste blev en storsejr på hele 12-3. Nu venter Benløse i semfinalen.

- Vi er meget jævnbyrdige. Vi har altid haft det godt med Benløse og har altid været gode til at drille dem. Denne gang håber vi på at gøre mere end bare at drille dem, fortæller Per Nielsen.

Man kan ikke leve af at spille floorball i Danmark. Det er kun muligt i store europæiske ligaer som i Finland, Sverige, Schweiz og Tjekkiet. 

I en floorball-kamp er der fem spillere og en målmand på banen ad gangen. På Sunds Seahawks´ ligahold er der 18 spillere i truppen, og én af dem er 22-årige Mikkel Skov Nielsen. 

- Jeg ville gerne leve af det, hvis det var en mulighed, men lige nu går jeg bare 100 procent efter at vinde DM-guldet. Vi har været rigtig tætte på at nå finalen de to seneste år, så i år skal det simpelthen bare være, fortæller Mikkel Skov Nielsen. 

Semifinale-serien begynder om 14 dage.

Nedenfor kan du se, hvordan spillernes omklædningsrum så ud efter lørdagens kvartfinale-sejr. Videoen er fra klubbens facebook-side. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.