Dramatisk nat for Bravo Tours-gæster: Evakueret fra skovbrande

Alle Bravo Tours 39 gæster fra området nær Rafina i Grækenland, der hærges af skovbrande, er i sikkerhed.

I øjeblikket har to store skovbrande udløst undtagelsestilstand i området omkring den græske hovedstad, Athen, og det fik mandag aften Bravo Tours, der har base i Herning, til at evakuere 39 gæster fra et hotel ved havnebyen Rafina øst for Athen.

Gæsterne er blevet evakueret på grund af røgudvikling fra en af skovbrandene tæt på hotellet.

- Det var hektisk og en dramatisk evakuering. Den foregik via vandet i små både, og på grund af blæst var havet uroligt. Det betød at nogen faldt i vandet, også en af vores gæster, som var noget forkommen og nedkølet, siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours.

Den 56-årige kvinde, der røg i vandet, måtte en tur på hospitalet. Hun forventes udskrevet senere i dag. Også en seksårig pige er indlagt til observation på hospitalet for åndedrætsbesvær. Hun bliver formentlig også udskrevet i tirsdag.

Savnede tre gæster

Bravo Tours meddelte til at begynde med, at de savnede tre danske gæster, men alle er altså nu fundet i god behold.

- Når man har så mange gæster og skal have fat i dem via telefon, fordi det ikke er muligt fysisk, så kan der være et brist, hvis telefonen for eksempel er slukket. Man bliver lidt nervøs, når der er nogen, man ikke har hørt fra. Men nu har vi fået fat i alle, og de er i god behold, og det er vi rigtig glade for, siger Peder Hornshøj.

Det har ikke været muligt for Bravo Tours' egne folk at komme til området og hjælpe gæsterne, da de græske myndigheder ikke ville tillade det på grund af sikkerheden. Derfor er det selskabets agenter i området, der har hjulpet danskerne.

11 af danskerne var på en udflugt, da meldingen, om at hotellet skulle evakueres, kom. De undlod at køre tilbage til hotellet.

Hotel genåbner tirsdag

Bravo Tours' evakuerede gæster, der er rejst til området fra både Billund, Aalborg og København, er midlertidigt blevet indkvarteret på et hotel i Athen. De kan muligvis vende tilbage til hotellet ved havnebyen Rafina øst for Athen senere tirsdag.

- Hotellet genåbner i løbet af i dag, men det skal først gøres grundigt rent, for der har været meget røgudvikling. Vi sender ikke nogen tilbage, før vi selv har tjekket, at hotellet er helt ok igen, siger Peder Hornshøj.

Det er to store skovbrande på hver sin side af Athen, der forårsagede evakueringen. Brandene er ude af kontrol, lyder meldingen. 50 personer er ind til videre omkommet i flammerne.

Den første brand startede i en fyrretræsskov tæt ved kystbyen Kineta, der ligger 50 kilometer vest for Athen. Den anden store brand brød ud i Penteli-området nordøst for Athen mandag eftermiddag.

Det har fået Udenrigsministeriets Borgerservice til at råde personer, der er i nærheden af brandene, til at udvise forsigtighed og følge vejledning fra lokale myndigheder.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.