Dræbte ven med 38 knivstik: Skal 12 år i fængsel

49-årige Jan Larsen er ved Retten i Herning blevet idømt 12 års ubetinget fængsel for drabet på sin kammerat.

Jan Sørensen blev d. 28. januar i år slået ihjel med 38 knivstik. Da politiet fandt ham i et rækkehus på Nylandsvej i Vildbjerg, havde han endnu kniven siddende i halsen.

I dag kendte et enigt nævningeting 49-årige Jan Larsen skyldig i drabet, og sammen idømte de ham 12 års fængsel.

Den dømte har tidligere fortalt ved Retten i Herning, at han og den dræbte stod hinanden nær:

- Vi var meget gode venner. Vi havde det altid sjovt sammen, og vi havde aldrig været uvenner.

Sådan lød det fra den dømte, da retssagen i sidste uge begyndte.

Tilstod til sin værge

49-årige Jan Larsen boede på Møltrup Optagelseshjem ved Herning. På dagen for mordaftenen kørte han efter egen forklaring fra optagelseshjemmet til rækkehuset i Vildbjerg, hvor den nu dræbte Jan Sørensen befandt sig.

Senere samme aften ringede Jan Larsen til sin værge fra optagelseshjemmet og fortalte, at han havde dræbt sin kammerat, der også tidligere har boet på opholdsstedet. Det var værgen, der efterfølgende kontaktede politiet.

Samtalen mellem den nu dømte og hans værge blev afspillet i retten. Alligevel har Jan Larsen siden sin varetægtsfængsling i januar nægtet sig skyldig. I retten har han forklaret, at han ikke kan huske, hvad der skete den pågældende aften.

Den 49-åriges forsvarsadvokat, Rune Wiborg, fortæller til TV MIDTVEST, at Jan Larsen ankede sin dom på stedet med påstand om frifindelse.

Ikke noget formildnende i sagen

Dommen på de 12 år skabte tilfredshed hos anklageren: 

- Jeg er meget tilfreds med at tiltalte er fundet skyldig og idømt 12 års fængsel, som det er praksis i sager om manddrab, siger chefanklager Pia Koudahl.

Ifølge forsvareren var der ellers ikke grundlag for en dom.

- Enhver rimelig begrundet tvivl skal komme den tiltalte til gode - og det mener jeg ikke er sket her, i og med at min klient ikke har blod på sine hænder og arme, når vi ved at den afdøde har afværget for sig. Men retten har talt, og det må vi tage til efterretning, og det har vi også gjort - i og med vi har anket sagen med det samme, siger forsvarer Rune Wiborg.

Men med DNA spor, vidneudsagn fra den dømtes værge og det at han blev anholdt tæt ved gerningsstedet kort efter mordet har altså overbevist dommer og nævninge. Og en mildere dom har ikke været på tale.

- Det er mange knivstik der er tale om, så der er i hvert fald ikke noget formildnende i den sag her, siger chefanklager Pia Koudahl.