Drabsforsøg i Herning: 31-årige stukket i ansigt og hals med kniv

En 34-årig mand er blevet anholdt på sin bopæl, da han mistænkes for at stå bag et drabsforsøg på Markedspladsen i Herning.

Torsdag eftermiddag oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse, at den alvorlige hændelse, der fandt sted kort før klokken 11.00 på Markedspladsen i Herning, var et knivoverfald, hvor offeret blev bragt i livsfare.

På baggrund af hændelsen har politiet anholdt en 34-årig gerningsmand, der også er blevet sigtet for drabsforsøg på en 31-årig mand. 

Markedspladsen var i flere timer torsdag spærret af for offentligheden på grund af tekniske undersøgelser efter overfaldet.
Markedspladsen var i flere timer torsdag spærret af for offentligheden på grund af tekniske undersøgelser efter overfaldet.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Den 34-årig mand har angiveligt stukket den 31-årige i ansigtet og halsen, hvor efter skaderne var så voldsomme, at det 31-årige offer blev kørt på skadestuen og var i meget kritisk tilstand.

I pressemeddelelsen skriver Midt- og Vestjyllands Politi, den 31-årige er blevet opereret og nu er uden for livsfare. 

- Der er tale om et meget voldsomt knivstik mod den forurettedes hals, som vi umiddelbart betegner som et drabsforsøg. Vi kender fortsat ikke til motivet for knivstikkeriet, men nu skal efterforskningen forsøge at få kortlagt, hvilken uoverensstemmelse der kan have har ført til episoden, siger Mogens Poort, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Vidneforklaringer førte til anholdelse

Der var flere vidner tilstede på Markedspladsen, som overværede episoden og så gerningsmanden flygte fra stedet på en mørk scooter iført sort rygsæk, grøn jakke og sort hjelm.

På grund af vidneforklaringerne kunne politiet kort tid efter anholde den mistænkte, på hans bopæl. 

Politiet vil stadig gerne tale med vidner, der har set hændelsen, og man kan kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefonnummer 114.

Den 34-årige mand vil i løbet af fredagen blive fremstillet i grundlovsforhør.

afspærring herning
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST