Dorte West valgt som Venstres borgermesterkandidat uden modstand

Tirsdag aften blev det officielt, at det bliver Dorte West, der skal foresøge at genvinde borgmesterposten for Venstre, når Lars Krarup ved næste valg siger stop.

Tirsdag aften blev Dorte West endegyldigt valgt som Venstres borgermesterkandidat i Herning Kommune, når nuværende borgmester, Lars krarup (V), takker af efter næsten 20 år på pinden som borgmester og Venstre-spids.

Dorte West blev valgt efter et opstillingsmøde og en afstemning, som blev afholdt i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Afstemningen og opstillingsmødet gik som smurt, da Dorte West var den eneste kandidat, der stillede op, og derfor trak hun sig sejrrigt fra opstillingen med 107 stemmer mod nul blanke.

- Vi er rigtige glade for at have Dorte West som vores nye borgmesterkandidat. Hun er en erfaren politiker fra både regions- og byrådspolitik, og vi glæder os rigtig meget til at føre valgkamp med hende som borgmesterkandidat, siger formand for kommuneforeningen Søren Meldgaard i en pressemeddelelse.

Et forventet resultat

Da Lars Krarup den 16. august meldte ud, at han stopper som borgmester i Herning Kommune ved næste valg, gik der ikke lang tid før byrådsgruppen fra Venstre havde peget på Dorte West som hans afløser.

Det var en beslutning, som de 19 byrådsmedlemmer foretog sammen bag lukkede døre uden. Derfor er det ikke just overraskende, at den nuværende formand for Børne- og Familieudvalget er blevet i overbevisende stil.

Processen omkring udpegelsen af Lars Krarups afløser faldt ikke i god jord hos alle Venstres medlemmer, der tæller i cirka 1000 i Herning Kommune. Hans Kærgaard, der kommer fra Aulum og er medlem af Venstre, mente, da TV MIDTVEST talte med ham i slutningen af august, at byrådsgruppens opbakning til West gjorde det svært for andre eventuelle kandidater at stille op. 

- Jeg bliver ked af, at byrådsgruppen allerede har valgt deres spidskandidat, inden de ved, om der kommer andre stærke kandidater. Jeg synes, man låser situationen for modkandidater, for det bliver langt sværere at melde sig som kandidat, når byrådsgruppen allerede har valgt deres spidskandidat.

- Jeg er bekymret for, at det bliver en skueproces, sagde Hans Kærgaard den 25. august.

Dorte West endte da også med at blive den eneste kandidat til opstillingsmødet, som blev afholdt mandag aften online, mens selve afstemningen fandt sted tirsdag aften i Vildbjerg på grund af corona-restriktionerne.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.