Donation: Sang skal hjælpe børn og unge

Sangens Hus får en halv million af Lions Danmark til at undersøge, hvordan sang kan hjælpe udsatte børn og unge (Arkivfoto).

Det nationale sangprojekt Sangens Hus med hovedsæde i Herning har fået en halv million kroner af den humanitære organisation Lions Danmark. Det skriver Sangens hus i dag i en pressemeddelelse.

Millionerne fra Lions skal gå til en landsdækkende undersøgelse af, hvordan sang kan hjælpe udsatte børn og unge til at finde en plads i tilværelsen. Projektet skal indsamle og formidle viden om, hvorvidt det at synge i kor kan have indflydelse på børns livskvalitet og hjælpe udsatte unge.

Prisen blev onsdag middag uddelt på Fredensborg Slot af HKH Prins Henrik, der er protektor for Lions Club Danmark. Igennem årene har Lions Pris uddelt næsten 11 millioner kroner.

Tre-årigt forskningsprojekt

Modtager Mads Bille, der ud over at være kunstnerisk leder af det nationale samarbejdsforum for sang, også er mangeårig leder af Herning Kirkes Drengekor og Den Jyske Sangskole, glæder sig over muligheden for nu at kunne kortlægge erfaringer fra hele landet, som kan komme børn og unge til gavn fremover.

- Vi har igennem flere år set, hvordan udsatte børn og unge har fundet en vej gennem livet ved at blive inkluderet i sanglige fællesskaber. Blandt andet har vi i mit eget drengekor flere medlemmer, der uden for korets rammer slås med de udfordringer, diagnoser som asperger, autisme og ADHD giver. Men i kor-sammenhænge fungerer de på lige fod med alle andre, siger Mads Bille.

Der er sat tre år af til projektet.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.