Dommer kan ikke høre - forsinker retssag

En usædvanlig straffesag om pilleproduktion i Herning forsinkes, fordi dommeren ikke kan høre. Forsvarer ærgrer sig over sen sygemelding.

En usædvanlig straffesag om ulovlige piller i Herning må nu begynde forfra. Dommerens hørelse er svækket, og derfor har han besluttet at træde tilbage, oplyser en af forsvarerne i sagen.

Skal kunne høre nuancer

Retssagen begyndte 15. august, men nu bliver retsformanden altså skiftet ud med en anden. Beviserne i sagen består blandt andet i en række telefonaflytninger. Og en af de tre tiltaltes forsvarere, advokat Berit Ernst, har lagt vægt på, at det er vigtigt at lægge mærke til nuancerne i de aflyttede samtaler. Hun ærgrer sig over forsinkelsen.

- Det er uhensigtsmæssigt, at man konstaterer den slags på så sent et tidspunkt, siger Berit Ernst.

Mister to dage

Sagen er berammet temmelig spredt hen over efteråret og ventes at slutte i november. På grund af dommerens svækkede hørelse mister man to dage.

- Jeg tvivler på, at vi kan nå det inden for de berammede dage, siger advokat Berit Ernst. Hun tilføjer, at hendes klient har været varetægtsfængslet siden oktober.

Tre mænd

Den juridiske dommer skal sammen med to lægdommere i Herning tage stilling til, om der er tilstrækkeligt med beviser mod de tre mænd - og skal i givet fald også udmåle straffen.

700.000 piller

Advokat Ernsts klient, der er fra Randers, er tiltalt for at have deltaget i produktionen af i alt 300.000 ulovlige piller, mens to andre fra Herning-egnen anklages for 700.000 piller.

Sagen er noget af en sjældenhed, har anklagemyndigheden tidligere sagt.

- En sag af denne karakter er ikke noget, vi ser særlig tit i Danmark. Jeg har i hvert fald ikke kendskab til lignende sager, har specialanklager Lise Hebsgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi udtalt.

150.000 piller beslaglagt

Politiet har beslaglagt i alt 150.000 piller, som skal være fremstillet på en importeret, professionel pillepresser. Pillerne skulle være fremstillet af forskellige former for benzodiazepiner og skal alle være opført på listen over ulovlige stoffer, har politiet oplyst.

/ritzau/