Dom til campingvognstyve

En 41-årig irsk mand og hans 16-årige søn er blevet dømt for dramatisk campingvognstyveri.

Retten i Herning har idømt en 41-årig irsk mand seks måneders fængsel for tyveri af campingvogn. Den ene måned skal afsones med det samme, resten er gjort betinget. Desuden er han udvist i seks år.

Mandens 16-årige søn er også dømt i samme sag. Han fik en betinget dom uden straffastsættelse. Drengen er nu udleveret til sin mor, som opholder sig Danmark. Det oplyser Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

Biljagt med campingvogn

Far og søn blev anholdt natten til mandag efter en dramatisk biljagt. Ved halv et tiden om natten blev der stjålet tre campingvogne fra en forhandler i Tjørring. Tyvene blev spottet af politiet og det blev starten til en intens biljagt.

Ved at smide campingvognene lykkedes det to af tyvene at slippe fra politiet. Men den 41-årige mand og hans 16-årige søn forsøgte at slippe fra politiet ved at køre mod færdselsretningen på motorvejen ved Herning, mens campingvognen stadig var spændt på bilen.

Først da politiet smed sømmåtter ud lykkedes det at få stoppet far og søn.

Anholdt på campingplads

Efter far og søn var blevet anholdt fandt politiet flere af gerningsmændene på en campingplads ved Sønder Omme. Fire af dem har fået en bøde på 5000 Euro og er blevet udvist.

Ved tyveriet og den efterfølgende biljagt blev der stjålet og ødelagt campingvogne for en halv million.