Dom i håndgranatsag: Attentatforsøg mod Black Army koster 34-årig forvaringsdom

For anden gang er Miki Toth kendt skyldig i attentatforsøg mod Black Armys klubhus. Dommen blev anket på stedet af den dømte herninggenser Miki Toth.

Eksplosion forårsagede skader i en radius på 55 meter. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Onsdag eftermiddag blev den 34-årige Miki Toth fra Herning kendt skyldig i attentatforsøg mod Black Armys klubhus i selvsamme by.

Læs også Håndgranatsag fra Herning: Anklager tilfreds med forvaringsdom

Det er anden gang, at han i byretten er blevet dømt for, at have kastet en håndgranat i midtbyen i december 2016 - en eksplosion, der forårsagede skader i en radius på 55 meter.

Sagen er behandlet før i Retten i Herning, men Vestre Landsret ophævede dommen om forvaring og sendte den tilbage til byretten, da dommeren var inhabil.

Onsdag eftermiddag er retten klar med straffen til manden, der tidligere har forklaret, at han kastede granaten, fordi han var træt af, at banden delte dummebøder ud. En dom der igen lyder på forvaring. Den dømte Miki Toth ankede på stedet dommen til landsretten. 

01:35 Luk video
01:22

33-årige Miki Toth fra Herning blev i den første dom i byretten idømt forvaring for blandt andet at have kastet en håndgranat mod Black Armys klubhus i Herning

Luk video