Død under kikkertundersøgelse: Efterforskes som straffesag

19-årige Mathura Sivakumar fra Herning mistede livet under en kikkertundersøgelse. Nu efterforsker politiet sagen som en straffesag.

1. december sidste år mistede Mathura Sivakumar fra Herning livet under en kikkertundersøgelse på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Familien til Mathura Sivakumar ved endnu ikke, hvad der gik galt under kikkertundersøgelsen, skriver Herning Folkeblad.

Nu oplyser Østjyllands Politi ifølge Herning Folkeblad, at dødsfaldet behandles som en straffesag. Alligevel kan familien ikke få udleveret obduktionsrapporten af hensynet til sagens videre efterforskning.

Politikommissær Peter Bay Jensen, Østjyllands Politi siger til Herning Folkeblad, at politiet på nuværende tidspunkt ikke har sigtet nogen for en forbrydelse.

- Undersøgelser af dødsfald i sundhedsvæsnet foregår på den måde, at vi læner os op af embedslægerne i Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er dem, der er det sundhedsfaglige politi, siger Peter Bay Jensen og tilføjer, at politiets opgave er at fastslå, om der er begået noget strafbart.

Læs hele historien her: Herning Folkeblad

For 19-årig kvinde fra Herning blev en banal operation katastrofal

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.