Dispensation: Sisto må spille for Danmark

FIFA har givet dispensation til FCM-profilen Pione Sisto, der fra dags dato derfor kan tørne ud for det danske landshold.

Pione Sisto har indtil nu ikke måtte trække den danske landsholdstrøje over hovedet i en officiel kamp. Men nu har FIFA besluttet at afvige fra sine nationaliseringsregler.

- Det er en kæmpe glæde. Og længe ventet. Men det er kæmpestort at være spilleberettiget og nu endelig kunne stille op for Danmark, siger Pione Sisto, der er født i Uganda, til FCM's hjemmeside.

Allerede i januar var var han med U21-landsholdet på træningslejr i Tyrkiet, hvor han i en uofficiel kamp mod Dinamo Bukarest scorede tre mål.

Drømmer om EM

Med flotte præstationer i bagagen - både for FC Midtjylland og U21-landsholdet - betyder FIFA's dispensation, at Pione Sisto meget vel kan komme i betragtning til U21 EM-truppen.

Den detalje er det 20-årige talent da også selv opmærksom på. Først skal han dog komme sig over den skade, der har holdt fra banen i foråret.

- Selvfølgelig er EM i tankerne. Jeg er på vej tilbage og er begyndt at træne med holdet, så jeg er optimistisk omkring at kunne være en del af EM-truppen til juni, forklarer Pione Sisto.

FC Midtjylland ligger lige nu nr. 1 i Superligaen med 12 point ned til FCK, der er nærmeste forfølger.

Da Pione Sisto i december blev udtaget til den danske landsholdstrup blev det af hans sudanske forældre fejret på ægte sudansk manér. TV MIDTVEST var med, og du kan gense klippet her på siden.

På et pressemøde der endte med et blive ganske utraditionelt, blev Pione Sisto i dag præsenteret som landsholdsspiller.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.