Det var ulovligt, da Herning solgte byggegrund til Venstremand

​Det var i strid med loven, da Herning Kommune solgte en byggegrund i 2015.

Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

TV MIDTVEST beklager, at overskrift om kommunalt grundsalg kunne misforstås.

Herning Kommune brød kommunestyrelsesloven og udbudsbekendtgørelsen, ved at sælge en byggegrund i et attraktivt kvarter i 2015. Sådan lyder Ankestyrelsens dom.Det skriver Jyllands-Posten.

Det drejer sig om et grønt areal på omkring 1000 kvadratmeter, som kommunen satte til salg i 2013 uden en mindstepris og med teksten:

- Grundens udformning og stisystem kan dog muligvis gøre det utilrådeligt at opføre bolig, skriver Jyllands-Posten.

Der kom ingen bud, men to år senere kom en lokal entreprenør og aktiv Venstemand og bød på grunden. Han endte med at købe den for 300.000 kroner med den betingelse, at han måtte udvide grunden og samtidigt kunne få lov til at flytte en cykelsti. Det sagde kommunen ja til.

Satte den til salg igen

Venstremanden valgte dog at sætte den til salg igen, lige efter at handelen var faldet på plads. Han satte prisen til 1,3 millioner kroner.

Ankestyrelsen kritiserer nu, at grunden ikke kom i et nyt udbud, og at kommunen ikke gjorde nok for at få markedsprisen.

Ankestyrelsen skriver, ifølge Jyllands-Posten, at den mangler oplysninger for at kunne vurdere, om kommunen ulovligt begunstigede Venstremanden og har bedt kommunen svare på, hvad afgørelsen giver anledning til.