VIA Design skærer 86 studiepladser væk

Fra næste år mister VIA Design i Herning 86 studiepladser på grund af høj ledighed.

Som konsekvens af høj ledighed i branchen blandt nyuddannede mister det tidligere Teko i Herning 86 studiepladser fra næste år. Det skriver Herning Folkeblad.

I december pålagde Uddannelses- og Forskningsministeriet skolen at skære optaget af nye studerende. Skolen har kæmpet for at nedbringe den såkaldte dimensionering, men regeringen står fast. Og det betyder altså, at VIA Design skal optage 86 færre studerende på linjerne Design og Business samt Designteknolog inden 2020.

- Først og fremmest er det en kedelig historie, at det bliver neddimensioneret. Det er vi kede af, men sådan er det. Vi må blive bedre i branchen og på uddannelsen til at øge beskæftigelsen for at lave om på det, siger direktøren for VIA Design, Konstantin Lassithiotakis, til avisen.

Design og Business-uddannelsen bliver reduceret med 63 pladser fra 315 i år til 248 i 2020. Designteknolog bliver skåret fra 349 i år til 330 i 2020.

Dimensioneringen bliver gradvist gennemført i 2018 og 2019. Tidshorisonten betyder ifølge skolens direktør, at man forhåbentlig undgår at skulle afskedige undervisere.

- Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at tilpasse os. Men tidsrummet vi skal tilpasse os i er så langt, at vi satser på, at det sker med naturlig afgang, siger Konstantin Lassithiotakis.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.