Dennis Flydtkjær genopstiller ikke til kommunalvalget

Byrådsmedlemmet for Dansk Folkeparti genopstiller ikke til kommunalvalget, men fortsætter i folketinget.

Dennis Flydtkjær var i 2013 Dansk Folkeparti i Hernings store stemmesluger, da han blev valgt ind med hele 2200 personlige stemmer, hvilket var det næsthøjeste i kommunen, hvor han kun blev slået af Herning borgmester Lars Krarup.

Men nu er det slut. I dag har Dennis Flydtkjær meldt ud, at han ikke genopstiller til kommunalvalget til november.

- Jeg har truffet den her beslutning, fordi jeg lige er på vej ud af en sygdomsperiode, hvor jeg har været ramt af stress. Det er klart, at hvis jeg bliver ved med at gøre tingene, som jeg plejer, så ender jeg jo præcist samme sted. Og det vil jeg ikke. Både for min egen og for min families skyld, fortæller Dennis Flydtkjær til TV MIDTVEST.

- Jeg har været utroligt meget i tvivl, for jeg er rigtig glad for at sidde i byrådet. Blandt andet fordi vi arbejder utroligt godt sammen, for der er ikke konfliktpolitik, som der er på Christiansborg, uddyber han.

- Jeg var rigtig langt nede

Han er dog sikker på, at han har taget den rigtige beslutning, da sygdomsperioden ramte ham hårdt.

-Det er svært at beskrive, for stress er noget, man har psykisk. Men jeg var rigtig langt nede. Jeg kunne stort set ingenting. Jeg kunne ikke holde til at være sammen med min egen familie og kunne ikke holde til at være sammen med mine egne børn. Jeg var meget påvirket af småting som støj. Så det har været en rigtig hård periode, forklarer Dennis Flydtkjær.

- Derfor har jeg lovet mig selv og min familie, at det skal altså ikke ske igen, uddyber han.

DF i Herning: Vi forstår beslutningen

Hos Dansk Folkepartis lokalafdeling er de kede af beslutningen, men formand Svend Sørensen fortæller, at han godt forstår, at Dennis Flydtkjær har taget valget.

- Det er fornuftigt nok, man kan jo ikke brede sig ud over det hele. Jeg forstår det godt, og jeg har også talt med Dennis om det, fortæller han og uddyber, at han selvfølgelig gerne ville have set, at Dansk Folkeparti kunne have stillet op med Dennis Flydtkjær, som han beskriver som en troværdig politiker.

Hovedpersonen selv ved, at det bliver en udfordring for partiet at finde en ny spidskandidat, men tror, at det nok skal lykkes.  

- For de fleste partier vil det altid være et arbejde, da man skal have fyldt et hul ud, når man tager den, der tidligere har været spidskandidat. Men det er der andre partier i Herning, der også skal gøre, så på den måde er jeg fortrøstningsfuld med det, fortæller Dennis Flydtkjær.

Hvem der skal udfylde Flydtkjærs plads bliver besluttet på Danske Folkeparti i Hernings generalforsamling den 13. marts.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.