De tror på det endnu: Landsskuet satser på dyrskue til sommer

Landsskuet i Herning tror fortsat på, at der bliver dyrskue til sommer.

Regeringens seneste udmeldinger om corona-restriktioner har hverken endelig bekræftet eller helt aflivet et muligt dyrskue til sommer i Herning.

Landets største dyrskue, Landsskuet i Herning, der er planlagt til 1.-3. juli, arbejder dog fortsat på, at det kan lade sig gøre.

quoteVi både tror og håber inderligt på et Landsskue i 2021.

Kristian Gade, formand for Landsskuet

- Vi både tror og håber inderligt på et Landsskue i 2021. Vi trænger til at mødes og være sammen i alle de sammenhænge, som Landsskuet har tradition for at være midtpunkt for: Udstillinger, konkurrencer og socialt samvær med udgangspunkt i den fælles glæde ved at bo på landet og være en del af landbrugserhvervet, siger Kristian Gade, formand for Landsskuet i en pressemeddelelse.

Åbner for tilmeldinger

Bestyrelsen for det landsdækkende dyrskue mødtes fredag virtuelt og besluttede at åbne for tilmelding til udstillingen af maskiner og produkter. Tilmeldingen af dyr åbner traditionen tro først senere på foråret.

- Vi er ikke ét øjeblik i tvivl om, at vores udstillere håber, at de kan være med på Landsskuepladsen til juli., siger Kristian Gade. 

- Vi vil derfor søge alle muligheder for at holde Landsskuet og er indstillet på at håndtere de corona-forholdsregler, der fortsat måtte være til juli. Med den fortsatte usikkerhed om blandt andet forsamlingsloftet er vi dog i de kommende par måneder nødt til nøje at vurdere om restriktioner kan gøre et dyrskue i 2021 så amputeret eller fordyrende, at det ikke giver mening eller er økonomisk ansvarligt”, siger Kristian Gade. 

Aflysningen af Landskuet i Herning har fået maskinhandlere på Mors til at arrangere deres egen agromesse.