Danielsen kræver mere motorvej

Venstre vil have opgraderet det sidste stykke motortrafikvej nord for Herning. Det skal også være motorvej, lyder forslaget.

På dagen hvor trafikminister Magnus Heunicke tog første spadestik til motorvejen mellem Herning og Holstebro, kom Venstre med et krav om endnu et stykke motorvej.

Folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) peger på at motorvejsbyggerier næsten altid kommer til at koste mindre end der er afsat. Derfor foreslår Venstre, at de midler der bliver tilovers fra byggeriet med Holstebro-motorvejen, skal øremærkes til at opgradere motortrafikvejen nord for Herning.

- I Venstre har vi det ønske, at de tilbageløbsmidler vi får i overskud skal bruges til at færdiggøre motorvejen ved Herning Nord, sådan at vi ikke kommer til at køre på motortrafikvej på den sidste strækning. Så får vi en hel motorvejsstrækning fra Holstebro til Herning uden afbrydelser af motortrafikvej, siger Thomas Danielsen. 

Transportminister Magnus Herunike (S) er bestemt ikke afvisende.

- Projektet her (red. Holstebro-motorvejen) er så velbelyst, at jeg har en forventning om, at det bliver færdigt til tiden og formentlig også til under prisen. Det vil sige, at der allerede der vil være nogle overløbsmidler. Så må vi se på, hvor det giver mest mening at investere. Det er klart, at både trafikalt og sikkerhedsmæssigt er der gode argumenter for det her, siger Magnus Heunicke.

Men du giver ingen garantier?

- Det er jo sådan, at Folketinget skal være helt enige, før jeg som minister kan gå ud og udskrive checks på halve milliarder kroner. Det kan jeg ikke bare gøre på en eftermiddag, siger ministeren.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.