Cyklist dræbt i sammenstød med gravemaskine

En cyklist har mistet livet i en ulykke i Tjørring tirsdag eftermiddag.

Opdateret 12. juni kl. 08.53

Den afdøde cyklist er 79-årige Jens Kristian Lægaard fra Herning. De pårørende er underrettet. Årsagen til ulykken er endnu ikke fastlagt, men skyldes ifølge politiet formentlig, at chaufføren af gravemaskinen overså sin ubetingede vigepligt.

  En cyklist mistede tirsdag eftermiddag livet, da vedkommende ramte skovlen på en gummiged i Tjørring nord for Herning. Gummigeden var i arbejde, da ulykken skete. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

  Manden bliver erklæret død med det samme, men hans identitet vil politiet ikke sige yderligere om, da de pårørende først er ved at blive underrettet.

  - Jeg kender endnu ikke de nærmere omstændigheder ved ulykken, siger politiets vagtchef René Pagh.

  De pårørende er endnu ikke underrettet, og vagtchefen kan derfor ikke sige noget nærmere om cyklistens identitet. Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 14.37 og kan ikke udelukke, at vejret har spillet ind i forbindelse med den.

  Opdatering klokken 17:47: Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger, er ulykken sket på Knuthenborgvej i Tjørring. 

  - Et meget kraftigt regnvejr drev på det tidspunkt hen over området mellem Herning og Holstebro, og det førte til flere ulykker, fortæller René Pagh.

  Omkring klokken 14.35 fik politiet anmeldelser om to ulykker på motorvejen mellem Aulum og Tvis. I det nordgående spor skred en bil ud på grund af akvaplaning. Bilisten kom ikke alvorligt til skade, men der skete omfattende materiel skade.

  Næsten samtidig kørte to biler galt på samme strækning i det sydgående spor, så motorvejen i en periode var spærret i begge retninger. Heller ikke i denne ulykke skete der alvorlig personskade.

  En bil fra Falck, som var tilkaldt til uheldene kørte også på grund af vejret galt på Herningvej ved Nybo Bakke. Her er en eller flere personer kommet til skade, men vagtchefen kan kort efter klokken 17 ikke sige, hvor alvorligt det er.