Cykelrytter fra Herning vinder VM-bronze

50-årige Jesper Nielsen fra Sunds ved Herning har vundet bronze ved VM i landevejscykling for amatører.

En cykelrytter her fra landsdelen har vundet bronze til VM i landevejscykling for amatører, som i denne weekend blev afholdt i Aalborg.

Jesper Nielsen fra Herning Cykelklub vandt VM-bronze i aldersgruppen 50-54 år.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg har været syge de sidste 10 dage, så jeg havde ikke regnet med noget. Efter 120 km kørte jeg væk fra en 30-mandsgruppe sammen en anden dansker og en australier. Vi forsøgte at smide australieren, men det lykkedes desværre ikke, siger Jesper Nielsen til tvmidtvest.dk.

I Jesper Nielsens aldersgruppe var der 230 ryttere til start.

- Det var en hård rute med meget vind. Men det er fedt at køre et løb med australiere, newzealændere og andre nationaliteter.

Mange gange på podiet

Det er ikke første gang, cykelrytteren, der bor i Sunds, kommer på podiet. Han begyndte sin amatørcykelkarriere i 1996, og de seneste år har han været helt i toppen. 2011 var hans bedste år, hvor han vandt både DM, EM og VM i enkeltstart. Også i år vandt han det danske mesterskab. De mange års træning begynder så småt at kunne mærkes.

- Det gør lidt ondt i benene efterhånden, så der går nok ikke så mange år, før jeg stopper. Men nu må vi se. Konkurrencen bliver ved med at hænge ved, siger Jesper Nielsen.

Næste år er der VM for amatører i Australien.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.