Cykelløb i Herning: Lars Bak sætter punktum for karrieren

Når Herning City Gadeløbet i slutningen af august skydes i gang, stiller både Michael Mørkøv og Lars Bak til start.

Når Herning City Gadeløbet i slutningen af august skydes i gang, så bliver det med fornemt selskab. For både Michael Mørkøv og Lars Bak kører med i den traditionsrige gadeløb.

quoteOg da den altid populære rytter sammen med Michael Mørkøv er garant for at der køres cykelløb i høj klasse, så er der ingen tvivl om at jubilæumsløbet bliver en cykelfest i topklasse

Ulrich Gorm Albrechtsen, Løbsansvarlig

- Vi er super stolte af, at Michael Mørkøv fra Deceuineck-Quick-Step viser dannebrogstrøjen frem i Hernings midtby. Og at han får selskab af Lars Bak fra Team Dimension Data gør kun løbet endnu bedre, siger løbsansvarlig Ulrich Gorm Albrechtsen fra Herning Cykle Klub i en pressemeddelelse.

Herning City Gadeløbet bliver karrierens sidste løb i Danmark for Lars Bak.

- Og da den altid populære rytter sammen med Michael Mørkøv er garant for at der køres cykelløb i høj klasse, så er der ingen tvivl om at jubilæumsløbet bliver en cykelfest i topklasse, slutter Ulrich Gorm Albrechtsen.

Michael Mørkøv fra Deceuineck-Quick-Step viser dannebrogstrøjen frem til Herning City Gadeløbet 2019.      I årets Tour de France var det ofte Michael Mørkøv der lå forrest i løbenes afslutning, mon ikke også det bliver tilfældet i Hernings gader? \n
Michael Mørkøv fra Deceuineck-Quick-Step viser dannebrogstrøjen frem til Herning City Gadeløbet 2019.      I årets Tour de France var det ofte Michael Mørkøv der lå forrest i løbenes afslutning, mon ikke også det bliver tilfældet i Hernings gader? \n
Foto: Getty Photo

Lars Bak håber på opbakning

quoteDet er jo lidt vemodigt at skulle stoppe, men Herning's gadeløb er legendarisk, så jeg er super glad for at netop gadeløbet Herning bliver det sidste løb, jeg kører i Danmark

Lars Bak, cykelrytter, Team Dimension Data

Selv ser Lars Bak frem til at køre med i Herning:

- Det er jo lidt vemodigt at skulle stoppe, men Herning's gadeløb er legendarisk, så jeg er super glad for at netop gadeløbet Herning bliver det sidste løb, jeg kører i Danmark. Så jeg håber at rigtig mange vil komme og se løbet - jeg skal nok gøre mit til at der køres stærkt i gaderne, slutter den populære World Tour-rytter. 

Herning City Gadeløbet afvikles som et elite-gadeløb på en lukket rute i centrum af Herning med udgangspunkt fra Torvet den 30. august. Det legendariske gadeløb kørtes første gang i 1969, så i 2019 kan løbet fejre sit 50-års jubilæum, derfor bliver løbet i år krydret med nye tiltag.  

For første gang i et gadeløb afholdes der blandt andet en elite kvindestart, inden herrerne klikker i pedalerne.

Her vil stærke dameryttere kæmpe mod hinanden, i et felt med såvel danske som udenlandske ryttere, lyder det fra løbsarrangørerne.

Fakta om løbet:

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.