Cricketlandsholdet samlet i Herning

Landets allerbedste cricketspillere er samlet, for at finde ud af, hvem der skal udtages til holdet, som skal forsøge at kvalificere sig til VM.

Om cirka tre uger rejser det danske cricketlandshold til Malaysia i forsøget på at kvalificere sig til VM. Men inden da skulle de bedste spillere udvælges i en kamp mellem øst og vest.

Raizul Saumy er en af dem, som håber på at vise sig frem. Han kommer fra Herning og spiller for Vest-holdet i dagens vigtige udtagelseskamp.

quoteHvis du ikke spiller, så kan du kun forberede dig en vis mængde

Jeremy Bray, Landstræner, Danmark

- Tro mig – det er ikke en hyggekamp. Hvem skal have håneretten resten af sæsonen, siger Robert Slator, formand, Herning Cricket Club.

Flere af de spillere, der skal udtages, er allerede blevet det. Men flere som Raizul har i dag chancen for at overbevise landstræneren om at tage dem med til Malaysia.

- Det kan være, at hvis jeg beviser noget i dag, eller hvis der er en, der bliver skadet, så har jeg en chance for at komme med, siger Raizul Saumy, Cricketspiller, Herning.

- Den største udfordring er, at få flere kampe til de her gutter. De irske spillere har for eksempel spillet måske 400 procent flere kampe end de danske. Og hvis du ikke spiller, så kan du kun forberede dig en vis mængde, siger Jeremy Bray, Landstræner, Danmark.

Fakta om cricket

De spiller 35 gange 6 bolde - det vil sige 4-5 timers cricket i noget ustadigt vejr. Men de er dedikerede hver og en - og niveauet på landsholdet er bare steget og steget siden den australske træner tog over for goft 4 år siden.

- Der bliver sat flere krav til spillerne – både på det fysiske og det mentale plan. Der er sket meget, og resultatmæssigt kan det også godt ses på papiret, siger Robert Slator, Formand, Herning Cricket Club.