Cricketlandsholdet samlet i Herning

Landets allerbedste cricketspillere er samlet, for at finde ud af, hvem der skal udtages til holdet, som skal forsøge at kvalificere sig til VM.

Raizul Saumy er en af dem, som håber at få en plads på cricketlandshold. Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Om cirka tre uger rejser det danske cricketlandshold til Malaysia i forsøget på at kvalificere sig til VM. Men inden da skulle de bedste spillere udvælges i en kamp mellem øst og vest.

Raizul Saumy er en af dem, som håber på at vise sig frem. Han kommer fra Herning og spiller for Vest-holdet i dagens vigtige udtagelseskamp.

Hvis du ikke spiller, så kan du kun forberede dig en vis mængde

Jeremy Bray, Landstræner, Danmark

- Tro mig – det er ikke en hyggekamp. Hvem skal have håneretten resten af sæsonen, siger Robert Slator, formand, Herning Cricket Club.

Læs også Cricketklub henter hjælp i Australien

Flere af de spillere, der skal udtages, er allerede blevet det. Men flere som Raizul har i dag chancen for at overbevise landstræneren om at tage dem med til Malaysia.

- Det kan være, at hvis jeg beviser noget i dag, eller hvis der er en, der bliver skadet, så har jeg en chance for at komme med, siger Raizul Saumy, Cricketspiller, Herning.

- Den største udfordring er, at få flere kampe til de her gutter. De irske spillere har for eksempel spillet måske 400 procent flere kampe end de danske. Og hvis du ikke spiller, så kan du kun forberede dig en vis mængde, siger Jeremy Bray, Landstræner, Danmark.

Fakta om cricket

Den første cricketkamp i Danmark blev spillet allerede i 1866 på Sorø Akademi.

I dag har vi cirka 2100 medlemmerne i Danmark fordelt på 40 klubber. 

Den 10. september tager landsholdet til Malaysia for at deltage i kvalifikationen til Verdensmesterskaberne om fire år. Her spiller de Cricket World Cup Challenge League Mod Singapore, Canada, Qatar, Vanuatu & Malaysia.

Nationalt spiller Herning i den bedste række (Elitedivisionen), der er landsdækkende. 

De spiller 35 gange 6 bolde - det vil sige 4-5 timers cricket i noget ustadigt vejr. Men de er dedikerede hver og en - og niveauet på landsholdet er bare steget og steget siden den australske træner tog over for goft 4 år siden.

- Der bliver sat flere krav til spillerne – både på det fysiske og det mentale plan. Der er sket meget, og resultatmæssigt kan det også godt ses på papiret, siger Robert Slator, Formand, Herning Cricket Club.