Corona-virus kaster stjernestøv over isen i Herning: Blue Fox træner med NHL-stjerner

Verdens største ishockey-liga NHL har siden Coronaens indtog været lukket ned, så flere af de danske stjerner har været hjemme i Danmark, og det har ishockeyspillerne i Herning nydt godt af.

Der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan de i hvert fald nikke genkendende til hos ishockeyklubben Herning Blue Fox. På grund af corona-pandemien har de haft flere spillere fra verdens bedste ishockeyliga NHL med til træning på isen i Herning.

- Det har stor værdi for os i klubben, fordi de er nogle af dem, der har klaret sig igennem nåleøjet til verdens bedste ishockeyliga, og det er det, de unge har ambitioner om på sigt. NHL-spillerne er dem, de unge bliver inspireret og motiveret af, så det har enorm stor betydning, at de er her i klubben, siger Martin Struzinski, der er sportschef hos Herning Blue Fox.

En af de spillere, der i dag træner med holdet i Herning, er Frederik Andersen. Til hverdag er han målmand i NHL-klubben Toronto Mapple Leafs. Men den seneste måned har han været i Herning og hjemme i barndomsklubben.

- Det er altid fedt at komme hjem og se både familie og venner og kunne holde sig i gang ved at træne lidt med, og se hvordan det går med holdet her, siger Frederik Andersen.

Det er 10 år siden han forlod Herning Blue Fox.

Inspiration for de unge spillere

Efter fem måneders nedlukning på grund af corona gik ishockeyligaen i USA og Canada i august i gang med at afvikle slutspillet. Som så mange andre steder er det sket for tomme tribuner og i en lukket 'boble' for at minimere risikoen for, at spillerne skulle blive smittet med coronavirus.

Frederik Andersens klub røg dog hurtigt ud af slutspillet, så derfor har han haft mulighed for at vende tilbage i Herning.

- Det meste ligner sig selv her og er som dengang, jeg spillede og voksede op her. Det er altid sjovt at være tilbage sammen med kammeraterne, der spiller for Blue Fox nu, siger Frederik Andersen.

Stjernestøvet fra USA og Canada smitter da også af på de lokale Herning Blue Fox-spillere, da mange af dem har set op til NHL-stjernerne, siden de var helt små.

- Man vil gerne vise, hvad man kan overfor dem. I starten var det lidt specielt, men man vænner sig til det, og de er jo lige som alle os andre på isen, siger Frederik Brændgaard, der har spillet for Blue Fox i et år og har Frans Nielsen som mentor.

Frederik Brændgaard og Lukas Bang er to af de nuværende Blue Fox-spillere, der har en mentor fra NHL.
Frederik Brændgaard og Lukas Bang er to af de nuværende Blue Fox-spillere, der har en mentor fra NHL.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Mere personlig mentorordning

Fem af de spillere, der har taget skridtet fra Herning Blue Fox til NHL, fungerer i dag som mentorer for de unge Herning-spillere. Normalt foregår det med en månedlig samtale over Skype, men på grund af corona-pandemien har vejledningen kunnet være ansigt til ansigt og med fysisk kontakt på isen.

- Det giver en forhøjet kvalitet til træningen. Nu er de fysisk tilstede og kan følge de unge og har muligheden for at snakke med dem her i hallen. Deres tilstedeværelse er enormt vigtig for os. De giver en masse positiv motivation til de unge spiller, og det sætter vi stor pris på, siger sportschefen Martin Struzinski.

Udover Frederik Andersen har NHL-spillerne Frans Nielsen og Peter Regin også været hjemme i Herning i løbet af sommeren. Men de to spillere er efter en god pause på dansk jord nu rejst tilbage til henholdsvis USA og Canada for at starte træningen op igen inden næste sæson.

Det er kun til træning, Frederik Andersen og de andre NHL-spillere må hjælpe til hos Blue Fox. På kampdage er de naturligvis ikke med på isen.

 
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.