Colombiansk bande dømt for milliontyveri af hospitalsudstyr i Herning

Seks colombianere blev ved retten i Herning hver idømt to et halvt års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt.

Tre mænd og tre kvinder fra Colombia blev onsdag idømt hver to et halvt års fængsel for omfattende tyveri af hospitalsudstyr fra Regionshospitalet i Herning.

De seks colombianere, der alle modtog dommene, blev dømt for at stjæle hospitalsudstyr for 12,8 millioner kroner i Herning og forsøg på tyveri af et ikke uvæsentligt beløb fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Retten i Herning besluttede desuden, at de seks skal udvises af Danmark for bestandigt. 

Tyveriet i Herning fandt sted den 23. februar, da det lykkedes tyvene at slippe afsted med cirka 25 skoper og andet medicoteknisk udstyr. Skoper bruges i forbindelse med kikkertundersøgelser, og den slags er tilsyneladende i høj kurs på det sorte marked.

Anklageren i sagen, Jhin Lee fra politiets specialenhed særlig efterforskning vest, fortæller til tvmidtvest.dk, at der flere steder i Europa er meldt om tyveri af hospitalsudstyr, og flere lande har allerede bedt om at få de dømte fra Herning udleveret til retsforfølgelse.

De seks colombianere er tilsyneladende en del af en større international bande, og Herning Folkeblad skriver, at banden også er i søgelyset hos det spanske politi, som i begyndelsen af året indledte en efterforskning under navnet "Operation Hipócrates".

Efterforskningen drejer sig om tyveri af hospitalsudstyr i Spanien, Portugal, Frankrig, Tyskland og Danmark. 

Hospitalsudstyret fra Herning skulle efter planen være endt i Colombia. Banden havde sendt det med posten fra Tyskland, men det tyske politi beslaglagde pakkerne, inden de nåede ud af landet. Udstyret er nu tilbage på sygehuset i Herning.

Fire af de nu dømte blev anholdt på et hotel i Kolding om aftenen den 23. februar, og de to andre blev senere anholdt i Spanien. De dømte er i alderen 30-57 år.