Claus Steinlein om transfervinduet: - Vi er blevet meget stærkere

Ifølge Claus Steinlein er klubben på heden lykkedes med alt i deres plan for transfervinduet bortset fra det missede salg af sidste sæsons topscorer, Ronnie Schwartz.

Ved midnat natten til tirsdag smækkede transfervinduet i, og klubberne i Superligaen må ikke hente spillere igen før januar.

For FC Mitjyllands vedkommende betød det tre tilgange af spillere og farvel til en del flere. Der er blevet ryddet op i truppen, og ifølge direktør, Claus Steinlein, så har det været et succesfuldt transfervindue, hvor det ikke kun har handlet om køb og salg af spillere.

quoteMålet er, at vi skal videre i Champions League og blive danske mestre.

Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland

- Vi har en masse unge spillere, der er kommet på græs rundt omkring, og så har vi allervigtigst beholdt den trup, som vandt Superligaen og kvalificerede os til Champions League, og det var en stor målsætning, siger Claus Steinlein.

Der er dog en handel i transfervinduet, der overskygger alle de andre, hvis man spørger direktøren for FC Midtjylland.

- Vi er blevet meget stærkere. Vi har krydet vores allerede meget stærke hold med Pione Sisto, som jo var det helt store køb i det her transfervindue. Han er fra en hylde, hvor vi ikke er vant til at hente spillere fra, fortæller Claus Steinlein.

Truppen på heden har nu en størrelse, hvor der på mange positioner er mere end to spillere, der kæmper om pladsen. Der bliver dog brug for alle man i det travle efterår.

- Vi kigger ikke på en specifik start-11'er i øjeblikket. Vi har et meget stramt kampprogram, så vi har hentet spillere, der gives os bredde og som har kompetencerne til, at vi kan spille både Superliga og Champions League, siger direktøren for klubben.

Fem angribere til en plads

Transfervinduets sidste dag indbragte ulvene en ny agriber i form af tyskeren Luca Pfeiffer, der kommer til fra Würzburger Kickers, der netop er rykket op i den anden bedste tyske række. Sidste sæson lavede han 15 mål og otte assists, og han er købt ind til at fortsætte den statistik.

- Han har bevist, at han kan lave mål, og vi forventer, at han kommer til at lave mange mål for FC Midtjylland. Først skal vi være tålmodige med ham og give ham tid til at falde til, og så håber vi at se, at han ved, hvor kassen står, fortæller Claus Steinlein.

Med den 196 centimeter høje tysker i truppen er de godt polstret på angriber-positionen. Faktisk er de fem angribere, der alle kæmper om den ene plads, der typisk har været til angriberne i Brian Priske startopstilling.

Angriberflokken skulle dog også kun have været fire mand stor. FC Midtjylland fik et godt tilbud på sidste sæsons Superligatopscorer, Ronnie Schwartz, men skiftet gik i vasken på mandagens deadline-day.

Charlton Athletic, der spiller i Englands tredje bedste række, havde fået et bud accepteret af FC Midtjylland, men et skifte blev ikke en realitet.

- Det er det eneste i hele planen, som ikke lykkedes. Vi havde egentlig fået et godt tilbud, men Ronnie Schwartz følte ikke, at det var det rigtige for ham og familien, og det har vi respekt for, siger Steinlein.

Et kort ophold var planen

Ronnie Schwartz skiftede til de danske mestre i januar, og har derfor kun været i klubben i lidt over en halv sæson. Alligevel var det hele tiden planen, at Superligatopscoreren skulle til udlandet i dette transfervindue.

- Hele planen med Ronnie Schwartz var, at han skulle gøre os til danske mestre, blive topscorer og så sælges til udlandet. Det er også derfor, at han ikke har fået spilletid denne sæson. Vi er så ikke lykkedes med et skifte, som Ronnie Schwartz syntes, var det rigtige, siger Claus Steinlein.

Med en cirka 26-mand stor trup føler direktøren, at klubben er godt rustet til sæsonen, og som altid er forventningerne tårnhøje på heden.

- Målet er, at vi skal videre i Champions League og blive danske mestre. Det er truppen bygget op til, og det skal vi tro på, at vi kan blive, fortæller den altid optimistiske direktør.

Næste udfordring for ulvene er en kamp mod OB og spilleren, de netop har solgt, Simon Okosun, som kommer på besøg på MCH Arena den 17. oktober. 

Steinlein fortæller om det kiksede Schwartz-salg.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.