Claus Steinlein er optimist inden europæisk skæbnekamp

Her til aften møder FC Midtjylland schweiziske Young Boys i en kamp, som kan sikre midtjyderne europæisk gruppespil for blot anden gang i klubbens historie.

Sæsonen er kun lige startet, men i aften klokken 20:30 går FC Midtjylland ind til, hvad der må blive en af sæsonens vigtigste kampe.

quoteVi tænker slet ikke på Europa League, vi tænker på Champions League.

Claus Steinlein

Schweiziske Young Boys er modstanderen i en kamp, som kan sikre midtjyder adgang til et europæisk gruppespil, og ikke mindst masser af millioner.

- Det er kæmpestort for os og en af de største i klubbens historie, fortæller direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein.

Vinder FCM er de sikre på som minimum at komme i Europa League gruppespillet, og skal så møde Slavia Prag i kampen om en plads i Champions League. Og der er stor forskel på hvad resultaterne kan give klubben af økonomisk betydning.

Intet gruppespil giver ingen penge. En plads i Europa League giver omkring 60 millioner kroner, mens en plads i Champions League kan give hele 200 millioner kroner. 

- Vi tænker slet ikke på Europa League, vi tænker på Champions League. Vi har hentet erfaring de seneste år, og spillerne er trygge og sikre på vi kan slå Young Boys, fortæller Claus Steinlein.

Skidt generalprøve

FC Midtjylland spillede fredag mod, hvad der burde være en noget mere overkommelig modstander, SønderjyskE i Superligaen. Det opgør endte med et nederlag på 0-2 og dermed en skidt generalprøve før onsdagens opgør i tredje runde af kvalifikationen til Europas største klubturnering.

- Vi ved det bliver en svær kamp, Young Boys er et rigtig godt hold, men vores spillere og trænere tror 100 procent på det. Og det kan altså også godt lade sig gøre, forsikrer Claus Steinlein.

Onsdagens schweiziske modstander har nået europæiske gruppespil i de seneste fire sæsoner og føres an af den farlige angriber Jean-Pierre Nsame fra Cameroun.

FC Midtjyllands startopstilling til kampen mod Young Boys (4-2-3-1):

Jesper Hansen - Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho - Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka - Anders Dreyer, Bozhidar Kraev, Awer Mabil - Sory Kaba.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.