Cheftræner i Herning Blue Fox stopper

Efter blot én sæson siger cheftræner Mario Simioni farvel til Blue Fox. Canadieren har fået et lukrativt tilbud fra en tysk storklub

Herning Blue Fox må vinke farvel til sin canadiske cheftræner Mario Simioni. Canadieren har benyttet en option i sin kontrakt til at komme fri, og han fortsætter karrieren i den tyske DEL-liga efter at have modtaget et lukrativt tilbud.

- Simioni skal være assisterende træner i Hamburg Freezers i DEL. Ifølge mine oplysninger, så har det været på plads i minimum nogle dage, men er holdt tilbage, fordi Hamburg vil offentliggøre det i denne uge, siger ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard til TV2 Sporten.

Canadieren havde en såkaldt 1+1-årig kontrakt, der betød, at begge parter kunne opsige den efter første sæson. I sin ene sæson i Blue Fox fik Simioni Herning tilbage til DM-finalen, der blev tabt til Esbjerg. Ifølge Jimmy Bøjgaard er sæsonen godkendt.

- Simioni har gjort det godt. Han gik i finalen med et Herning-hold, som man ikke havde forventet at se der. Det er en spændende mulighed for ham i DEL, men jeg er sikker på, at han vender tilbage til Danmark i løbet af nogle år. Faktisk havde de fleste nok ventet at se ham som head coach i Odense, for det lignede et perfekt match, men nu blev det så i stedet Hamburg, siger Jimmy Bøjgaard til TV2 Sporten.

Blue Fox takker for samarbejde

I en pressemeddelelse lovpriser Blue Fox’ formand Claus Sørensen samarbejdet med Simioni.

- Vi var været meget glade for bekendtskabet med Mario Simioni. Han passer perfekt ind i klubbens kultur, og resultaterne i denne sæson fortæller det tydelige sprog om hans kvaliteter som træner, siger Claus Sørensen.

Simionis beslutning kommer dog ikke som en overraskelse for klubben, der har kendt til den i et stykke tid.

- Vi beklager naturligvis hans beslutning, men har kendt den et stykke tid og har fuld forståelse for, at han må prøve denne mulighed af. Begge parter er enige om at holde døren åben for en genoptagelse af samarbejdet på et senere tidspunkt, siger Claus Sørensen.

Med afgangen af Mario Simioni har ledelsen hos Blue Fox påbegyndt arbejdet med at finde en ny cheftræner.

- Vi ønsker en type som Mario, som kender værdien af en stærk kultur omkring klubben. Vi skal have en træner som karakteriseres med netop de kvaliteter, som kan fastholde den fantastiske hockeykultur der er i Herning, og som kan være med til at skabe stabilitet, og flere øjeblikke som dem vi alle blev glædet med i samtlige hæsblæsende slutspilskampe i denne sæson, udtaler Claus Sørensen.

Bjorkstrand favorit til trænerjobbet

Blue Fox skal nu på jagt efter deres tredje træner på tre år. Først overtog Linus Fagemo og siden Mario Simioni efter Todd Bjorkstrand, og netop sidstnævnte kan ifølge Jimmy Bøjgaard være en stærk kandidat til at vende tilbage til det midtjyske. Amerikaneren er netop blevet fyret i sin østrigske klub Graz 99ers.

- Bjorkstrand er favoritten, men det er ikke givet, at det bliver ham. Han vil som udgangspunkt gerne fortsætte i udlandet, men bor stadig i Herning, så derfor er det jo et oplagt match.

- Det taler også for ham, at Herning, siden han stoppede i klubben, ikke har haft samme styr på det sportslige set up og indkøb af spillere som i det årti, hvor han stod for hele den del. Han er min favorit, siger Jimmy Bøjgaard til TV2 Sporten.

Både som spiller og som træner har Todd Bjorkstrand haft en stor indflydelse i Blue Fox. Amerikaneren har i alt været med til at vinde 13 danske mesterskaber. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.