Cathrine Dufour på hjemmebane: Overbevisende sejr med hesten Bohemian

Cathrine Dufour sikrer sig de første point i World Cuppens Gran Prix Freestyle på hjemmebane i Herning.

27-årige Cathrine Dufour er blandt verdenseliten inden for dressurridning. Som 12-årig kom hun på det danske ponydressurlandshold, og i den indledende Grand Prix i går blev hun den første dansker, der har opnået 83 procent.

I dag skulle hun og hesten Bohemian så ride om de første point i World Cuppens Gran Prix Freestyle på hjemmebane i Boxen, og hun nyder at ride foran hjemmepublikummet. 

- Det betyder sindssygt meget, det er så fedt at ride ind i arenaen og vide, at der er så mange, der støtter og hepper og håber, at det går godt, siger den 27-årige dressurrytter.

- Følelsen i går i gran prixen var helt fantastisk, at boxen er fyldt - folk er glade, og det er mega, mega fedt og rigtig, rigtig sjovt, fortsætter hun. 

Godt makkerskab

Cathrine Dufour og hesten Bohemian har været et makkerpar i 3,5 år. 

- Jeg har kendt ham, siden han var helt lille og det er også derfor, at partnerskabet er virkelig godt. Vi kender hinanden sindssygt godt og han stoler virkelig meget på mig og prøver virkelig at løse opgaven på den bedst mulige måde, siger Cathine Dufour.

Og efter det imponerende resultat på banen i går, er forventningerne høje til dagens freestyle.

- Drømmescenariet er, at han fuldstændig følger musikken og følger mig. En podieplads ville være helt vildt, fortæller dressurrytteren.

Publikum er med hjemmebanerytteren 

Også udenfor banen er der store forventninger til den danske dressurrytter.

- Altså hun red jo virkelig højt i går, så jeg håber hun rider det samme eller højere, siger Josefine Burgaard fra Esbjerg. 

- Jeg satser lidt på, at de godt kan vinde. Men de får jo tårnhøje karakterer derinde, så hun skal have en god dag, siger Thea Aaberg Kusk fra Aulum.

Cathrine Dufour giver de mange danske fans, hvad de er kommet for. Med en overbevisende karakter på 88 procent sikrer hun sig nemlig førstepladsen med næsten fem procentpoint mere end nummer to. 

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.