Café stod i flammer: Hurtig indsats fra personalet gjorde opgaven nem for brandvæsenet

Personalet gjorde alting rigtigt, da der lørdag eftermiddag opstod brand på en café i Herning.

Der er stor ros fra brandfolkene over den måde, som restaurantpersonalet håndterede branden på. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Der er rosende ord fra brandvæsenet efter en brand på caféen Dyrby's på Torvet i Herning.

Lørdag klokken 13.23 kom der en melding ind til Brand & Redning MidtVest om, at der stod flammer ud af et kælderlokale i caféen. De ansatte havde lagt mærke til, at strømmen var gået, og at der kom røg op fra kælderen. Men da brandvæsenets personale nåede frem, havde caféens personale allerede fået alle gæster sikkert ud og stod klar til at vise, hvor branden var opstået.

- Der var brand i kælderrummet og kraftig rødudvikling, og hvis ikke de havde gjort arbejdet nemt for os, så kunne branden have bredt sig, siger indsatsleder Peter Kristensen.

Læs også Beboer i brandhærget ejendom: Vi kunne se kæmpe røgskyer

Ros til personalet

Brandfolkene kunne lynhurtigt komme ned i kælderrummet og få slukket flammerne

- Vi forsøger jo hver eneste dag at lære folk, hvad de skal gøre, hvis der opstår en brand, så det er dejligt, når nogen hører efter. Det er dejligt, når tingene bare lykkes, så sådan en brand nemt kan slukkes. Stor ros til personalet herfra, siger Peter Kristensen fra Brand & Redning MidtVest.

Ingen kom til skade i branden, som tilsyneladende er opstået i en eltavle i kælderen. Det betyder, at der indtil videre ikke er nogen strøm til bygningen.