Byrådsmedlem om lærerfyringer: - Vi skal træffe de svære beslutninger

Herning Kommune afskediger 33 ansatte på grund af besparelser på specialskoleområdet. Herningegnens Lærerforening køber ikke forklaringen på fyringerne.

33 ansatte på fire Herning-skoler har fået en hård start på det nye år, efter de mandag fik beskeden om, at de alle har mistet deres job.

Fyringerne sker, fordi byrådet i Herning har valgt at spare massivt på specialområdet. Der er ganske enkelt blevet brugt for mange midler til de særlige skoletilbud, lyder det fra byrådsmedlem Dorte West (V). 

- Det er på specialområdet, vi kan se, der er en økonomisk ubalance, og det er her, vi har besluttet os for at finde midlerne. Det er en beslutning, der ligger i forlængelse af, at vi ikke skal finde pengene på almenområdet.

- Specialområdet har været en stigende udgift, fordi der er flere børn, som får vores specialtilbud. Og man skal huske på, at vores almenområde og specialområde faktisk er forbundne kar, så man skal passe på, at almenområdet ikke bliver udsultet. Her er der også børn, der har brug for særlige tilbud.

Men hvis der er kommet flere børn, skal der vel også være flere lærere?

- Som lokalpolitikere har vi det lod, at vi også skal være med til at træffe de svære beslutninger. Det er det her også et eksempel på. Det er en svær beslutning, når vi er nødt til at finde økonomisk balance på vores specialområde, siger Dorte West.

- Jeg er meget, meget ked af det

Overfor TV MIDTVEST har formanden for Herningegnens Lærerforening, Helen Sørensen, udtrykt sin store ærgrelse over situationen.

Hun mener bestemt ikke, der er blevet brugt for mange penge på specialområdet.

- Byrådet hævder, der er en ubalance i økonomien, og at der er blevet brugt for mange midler til de særlige tilbud. Det tror jeg ikke, der er. Hvis der er noget, så er der bevilget for lidt. Det her kommer til at gå ud over de børn, der skal undervises af lærere med specialpædagogiske kompetencer.

- Jeg er meget, meget ked af det. Jeg er ked af det på folkeskolens vegne, og jeg er ked af det på vegne af de børn, der har nogle særlige behov. Jeg er selvfølgelig også ked af det på vegne af de medlemmer, jeg har, som nu får varsel om afsked. Jeg ved, de godt kan lide deres job og gerne vil blive i det, lyder det fra Helen Sørensen.

Besparelserne lyder på 20 millioner kroner, og de kommer hovedsageligt til at ramme ressourcesvage elever fra specialtilbud på blandt andet Åmoseskolen, der er en specialskole for børn med særlige behov, og Skolen på Sønderager, der har et center for autister.

 

DET ER BESLUTTET PÅ BYRÅDSMØDET


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.