Butikkerne i Herning vil have mere synligt politi

Flere butikker i Herning er så plagede af butikstyveri, at de nu har bedt politiet om at være mere synlige i gadebilledet, så tyverierne ikke fortsætter.

Butikkerne i Herning er i øjeblikket ramt af en bølge af butikstyverier.

- Det koster en del penge, kan vi se, fordi der er noget svind. Det kan ikke undgås, når det sker ugentligt, at vi er efter dem, siger Carsten Kristensen, Butikschef, Intersport i Herning.

En af de butikker som har været allerhårdest ramt er Intersport.
For Carsten Henriksen og hans personale har tyverierne været både ressourcekrævende og også voldsomme oplevelser, når de ansatte har forsøgt at stoppe tyvene.
Problemet er så omfattende, at flere butikker nu er gået sammen for at finde en løsning. Tirsdag indkaldte de politiet til et møde – Butikkerne ønsker nemlig at politiet bliver meget mere synlige i gadebilledet.

- Vi har været ude i gaden efter dem, og sågar også været udsat for, at nogen har prøvet at et let form for overfald på vores personale. Så det har været lidt kritisk, siger Carsten Kristensen, Butikschef, Intersport i Herning.

I følge de butiksdrivende er det roma-lignende personer, der står bag de organiserede tyverier af alt fra tøj til parfumer. Og stort set alle byens 150 forretningsdrivende har været plaget af butikstyverierne.

Politiet: Tyverierne passer ikke med statistikerne
Politiet ved godt, at der ofte sker tyverier fra byens butikker, men at problemet er så omfattende, kommer overrasker dem meget.

Faktisk er der sket et fald i antallet af anmeldelser i forhold til sidste år, men vi er nødt til at lytte til, hvad de siger, for det er deres oplevelse, siger Ole Henriksen, Politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Både politi og cityforningen vil problemet til livs, og begge parter ved godt, hvor de hver især skal sætte ind.

- Det her skal anmeldes hver gang til politiet, så politiet får en fornemmelse af, hvor slemt det her er, siger Annette Hansen Hindkjær, Citychef, Cityforeningen, Herning.

-  Eftersom tallene falder, så har vi jo fra vores stol et billede af, at det er et svindende problem, men når butiksejerne siger noget andet, så tager vi det seriøst, siger Ole Henriksen, Politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

Lokalpolitiet i Herning har fra og med torsdag valgt at øge patruljeringen i midtbyen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.