Buschauffør får erstatning efter Facebook-fyring

Retten i Herning har afgjort, at en buschauffør skal have over 40.000 kr. i erstatning efter en fyring for en kommentar på Facebook.

En buschauffør får 40.625 kroner i erstatning for en uretmæssig fyring. Det har retten i Herning afgjort mandag. Det skriver Avisen.dk.

Fyringen skete, efter chaufføren havde skrevet flere kommentarer på Facebook til et billede af en bil, der holdt parkeret på buspladserne ved Herning Banegård.

Chaufføren havde henvendt sig til føreren af bilen og påpeget, at bilisten parkerede et sted, der var forbeholdt busser.

Situationen blev fotograferet og lagt på Facebook, hvor buschaufføren efterfølgende selv skrev flere kommentarer til billedet.

Chaufførens arbejdsgiver, busselskabet Herning Turist, opdagede Facebook-kommentarerne og krævede, at manden slettede sine kommentarer, da de var i strid med selskabets retningslinjer. Ifølge selskabet var kommentarerne både i strid med selskabets mediepolitik og kunne desuden bringe selskabets kundeservice i miskredit.

Chaufføren gik kun med til at slette én kommentar. Resten nægtede han at fjerne, og det kostede en fyreseddel.

Mandag har Retten i Herning slået fast, at fyringen var uberettiget, fordi hverken selskabets mediepolitik eller ordlyden i de konkrete kommentarer gav et grundlag til at fyre chaufføren. Retten har derfor pålagt Herning Turist at betale erstatningen plus sagens omkostninger.

Avisen.dk har været i kontakt med busselskabet Herning Turist, som bekræfter, at den pågældende chauffør har kørt hos dem. Derudover har de ingen kommentarer, da man endnu ikke har læst dommen, oplyser teknisk leder Rune Gasbjerg.