Bukkejagten er skudt i gang

Mandag blev årets bukkejagt skudt ind. For landsdelens mange jægere er den 16. maj lidt som juleaften.

Bukkejagten har en speciel plads i hjertet hos de fleste jægere. Ventetiden op til den 16. maj kan sammenlignes med et barns venten på juleaften. Det er nemlig dagen, hvor bukkejagten skydes i gang, og den løber helt indtil den 15. juli.

 

- Der er lidt sommerfugle i maven her til den sekstende. Det er lidt specielt, hvis man skulle komme til at skyde en buk på premieremorgenen, siger Sune Nørgaard Christensen fra Aulum, der er jæger i sin fritid.

Der er lidt sommerfugle i maven her til den sekstende. 

I håbet om at skyde en buk på premieremorgenen sad mange af landets jægere klar meget tidligt i morges – klar til at skyde fra solopgang. For Sune Christensen, som var taget på jagt i Ikast, betød det klokken 5.05.

- Det er fantastisk det med at komme ud og se naturen stå op og høre fuglene synge - Og er der ingen buk, så har det sgu været en god morgen alligevel, fortæller fritidsjægeren.

Under bukkejagten er det kun tilladt at skyde med enten riffel eller bue. Hvis man vil skyde med haglgevær, er det først til efteråret. Her må jægerne skyde alle slags rådyr.  


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.