Brutal vold på toilet koster 24-årig mand tre års fængsel

Ved en nævningesag i retten i Herning blev 24-årige Martin Larsen fra Skive dømt tre års fængsel.

Den 24-årige Martin Larsen er blevet idømt tre års fængsel, efter en sag om grov vold i Herning. Foto: TV MIDTVEST / arkiv

24-årige Martin Larsen fik fredag sin 13. dom. Han fik sin første dom som 15-årig, og er siden blevet dømt for blandt andet røveri, trusler, bedrageri og vold.

Det skriver Herning Folkeblad.

Læs også Mistanke om grov vold: Mand fundet bevidstløs på toilet

Fredag fik han så en dom for groft røveri mod en 50-årig (i dag 51-årig) mand. Røveriet foregik  den tredje maj på et offentligt toilet på Markedspladsen i Herning, hvor den 50-årige mand blev fundet blødende og bevidstløs. Dengang nægtede Martin Larsen sig skyldig.

En overvågningsvideo fra toilettet viste, at den 24-årige var på toilettet sammen med det nu 51-årige offer i 17 minutter og 12 sekunder. Det kostede den forurettede brud på overkæbe og næse, kvæstelser af begge lunger, brud på fjerde til sjette ribben og en blødning i hjernen.

Tidligere dømt

Efterfølgende lå manden i koma i 10 dage, blev der læst op i retten, skriver Herning Folkeblad.

Martin Larsen var blevet løsladt den 22. marts – præcis seks uger, før han begik overfaldet på den 51-årige mand i Herning. Og det har altså givet ham den hidtil længste fængselsdom.

Martin Larsen valgte i retten at tage sig betænkningstid med henblik på en anke til Vestre Landsret.

00:36

En 24-årig mand blev lørdag varetægtsfængslet for et groft røveri begået i Herning fredag eftermiddag.

Luk video