Bro-kørsel: Kronprinsens livvagt slipper for straf

En livvagt i PET slipper for en straffesag, selv om han ligesom kronprins Frederik kørte på den lukkede Storebæltsbro for at komme hjem fra sporstgalla i Herning. Det har statsadvokat besluttet.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt", da Kronprins Frederik, hans livvagt og chauffør kørte over Storebæltsbroen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden 10-11. januar.

Men Kronprinsens livvagt undgår alligevel straf for stormkørsel over bro. Det har statsadvokat besluttet.

På vej til Herning

Storebæltsbroen var lukket for biltrafik 10. og 11. januar, hvilket skyldtes en større storm. Billister holdt i lange køer på begge sider af broen og ventede på at få lov til at komme over broen, men helt så tålmodig var Kronprinsen og hans ansatte ikke.

Chaufføren, kronprinsen og livvagten kørte derfor over broen. Kronprinsen var nemlig på vej hjem fra Sportsgalla i Herning.

Både PET og hoffet beklagede efterfølgende turen over broen.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef for kongehuset.

Og beslutningen mødte også voldsom kritik blandt mange danskere.

Krarup: Pinlig kritik

Hernings borgmester Lars Krarup (V), der selv deltog i sportsgallaen, langede ud efter de mange danskere, der kritiserede Kronprinsens tur over den lukkede Storebæltsbro.

Under overskriften "Danmark, når Danmark viser sig fra sin dårligste side" kastede han sig via sin offentlige Facebook-profil ind i debatten.

- Jeg synes kritikken er pinlig. Er der sket nogen skade? Alle kom godt og sikkert over. Ingen er kommet til skade. Ingen ridser i bilen. Ingen problemer, skrev borgmesteren på sin Facebook-profil.

Og nu har statsadvokat Jan Rechendorff i Viborg da også vurderet, at køreturen var "uden problemer".

Heller ikke chaufføren fra kongehuset skal straffes, fremgår det af afgørelsen.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Royalt.