Brandmænd fra Herning på vej til Sverige: - Det er en stor operation

​Det er en stor operation, der venter danske brandmænd, som er rejst til Sverige for at bekæmpe skovbrande.

Beredskaberne i Sverige er forholdsvist udkørte, efter at brandmænd i dagevis har forsøgt at slukke skovbrande i flere dele af landet.

27 danske brandmænd med slukningsudstyr og brandkøretøjer er derfor torsdag morgen på vej til Ljusdal Kommune nord for Stockholm for at bistå deres svenske kolleger i kampen mod flammerne.

Det drejer sig om folk fra Beredskabsstyrelsens centre i Hedehusene og Herning. Udstyret til opgaven bliver primært leveret af styrelsens tekniske skole i Tinglev.

- Ikke en hverdagsopgave

Det er på mange måder en anderledes opgave, der venter brandmændene fra Danmark, fortæller sektionschef Martin Vendelbo fra Beredskabsstyrelsen.

Martin Vendelbo skal lede den danske indsats i Sverige.

- Det er ikke en hverdagsopgave. Det er en stor operation. Der er mange ting, der skal passe sammen. Nogle af de udfordringer, der kan være, er vind- og vejrafhængige. Vejr og vind kan hurtigt slå om, og så kan det tage tid at få tilpasset operationen igen, siger Martin Vendelbo.

- Desuden skal vi forsøge at passe ind i et system, vi ikke normalt arbejder i. Det er min opgave at få bundet os sammen med de svenske myndigheder, siger han.

Som udgangspunkt er det planen, at de danske brandmænd skal være i Sverige i tre døgn. Aftalen om det danske bidrag kom i stand onsdag.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.