Brand over bagerbutik i Herning

En bygning, som huser en bagerbutik i det centrale Herning, er i brudt i brand.

Brandfolk arbejder i øjeblikket på slukning af en brand på Gammel Landevej i Herning, der er lukket for gennemkørsel.
Brandfolk arbejder i øjeblikket på slukning af en brand på Gammel Landevej i Herning, der er lukket for gennemkørsel.
Foto: presse-fotos.dk
Opdatering

Opdateret: Branden slukket - oprydningsarbejde fortsætter

OPDATERING 18:20 Indsatsleder Peter Kristensen fortæller, at branden nu er slukket helt. - Vi er der, hvor vi lige er rundt for at kigge på det hele. Skadeservice er ankommet, og vi vil nok også bistå dem i deres arbejde lidt. - De skal have truffet nogen beslutninger om, hvordan de får genetableret strøm og vand i bygningen. Der er et hul i taget, som vi nok bliver her og hjælper med at få lukket. Men slukningsarbejdet er slut, siger Peter Kristensen.

  Brandfolk fra Brand- og Redning Midtvest kæmper i øjeblikket med en brand, der er brudt ud i lokaler ovenpå bagerforretningen Bager Riget på Gammel Landevej i det centrale Herning. 

  - Der er ingen tilskadekomne, og der har heller ikke været fare for hverken kunder eller personale, siger indsatsleder ved Brand- og Redning Midtvest, Peter Kristensen. 

  Brandfolkene er i færd med at fjerne noget af taget, så de kan få bugt med flammerne, der har godt fat i den øverste del af huset. 

  - Vi formoder, branden er startet i en vaskemaskine eller en tørretumbler, som står oppe på førstesalen, siger indsatslederen.  

  Gammel Landevej er spærret for gennemkørsel, så længe slukningsarbejdet står på, oplyser indsatslederen. 

  Branden, der formentlig er begyndt på bygningen første sal, har også fået fat i taget, fortæller indsatsleder Peter Kristensen.
  Branden, der formentlig er begyndt på bygningen første sal, har også fået fat i taget, fortæller indsatsleder Peter Kristensen.
  Foto: Presse-fotos.dk

  Der er tæt bebyggelse rundt om bygningen i det centrale Herning, og derfor har brandfolkene ifølge indsatslederen haft fokus på ikke at få branden til at sprede sig. 

  - Men lige nu kæmper vi faktisk for at prøve at redde butikken, så den også kan åbnes i morgen tidlig, siger Peter Kristensen.  

  - Der må være smeltet eller brændt nogle rør eller slanger, fordi det fosser ud med vand i butikken. Det arbejder vi på at få styr på, siger han. 

  Bageren ligger i centrum af Herning, og mange mennesker er derfor stimlet sammen på stedet, fortæller indsatslederen. 

  - Der er en del mennesker hernede. Men det er ok. Vi har arbejdsro, og det er det vigtigste. 

  - Vi har et stort arbejde med skadeservice og oprydning, men det er vores realistiske håb, at butikken kan holdes fri, så det er det, vi kæmper for lige nu, siger indsatslederen.

  Bager Riget ligger her i tæt bebyggelse på Gammel Landevej i Herning.