Nedlagt skole ramt af to brande - årsagen er stadig ukendt

Flammerne var gået gennem taget, da brandvæsnet nåede frem til Gjellerupskolen. Nu er der styr på situationen, oplyser Brand & Redning MidtVest.

Midt- og Vestjyllands Politi er talstærkt tilstede ved skolen. Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Brand & Redning MidtVest blev natten til torsdag kaldt ud til to brande  i Gjellerupskolen ved Herning. 

Læs også Flere arnesteder på nedlagt skole: Alt tyder på påsatte brande

Skolen har stået tom siden januar, da eleverne blev flyttet til en ny skole. Der var derfor ingen personer til stede, ligesom branden ikke skulle have generet morgentrafikken og naboerne.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser på Twitter, at alarmen kom klokken 04.26.

- Der stod flammer op gennem taget, da jeg nåede frem. Det brændte to steder inde på skolen, men vi har nu fået bekæmpet flammerne og har styr over situationen, siger indsatsleder Anders Gjørret til tvmidtvest.dk.

Brandfolkene sørger nu at gennemgå alle lokaler for at sikre sig, at der ikke er mindre brande andre steder.

Det har torsdag morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Midt- og Vestjyllands Politi. Politiet skrev klokken 05.47 på Twitter, at årsagen til branden stadig er ukendt.

Det faktum, at der var tale om ild to forskellige steder på skolen, kunne måske tyde på påsatte brande. Hvis det er tilfældet, vil det ikke være første gang.

I april blev skolen ramt af en påsat brand, da der blev tændt et bål på en af gangene. Dengang fik brandvæsnet hurtigt kontrol over flammerne.

Artiklen er opdateret med nye oplysninger klokken 7.15.

 

02:08 Luk video